Tips voor een lastminute zonder verrassingen

gay-vakantie-last-minuteHet last minute vakantie seizoen is weer aangebroken. Wie z’n zomervakantie voor juli of augustus (of september) nog niet heeft geboekt, kan weer volop gouden zaakjes doen. Of je nu een all inclusive hotel in Turkije wil reserveren of een gezellig hotelletje in Italië of Griekenland. Heel wat touroperators bieden nu al fikse kortingen op de meeste bestemmingen. Vandaag reserveren heeft als voordeel dat het aanbod nog vrij uitgebreid is (dit in tegenstelling tot binnen enkele weken).

Voor we hieronder een vijftal tips oplijsten voor een lastminute zonder onaangename verrassingen, lijsten we enkele Belgische touroperators op waar je nu al last minutes kan reserveren :

Het loont uiteraard de moeite om even te vergelijken bij deze en andere reisaanbieders.

En dan onze vijf tips :

 1. Check wat in de prijs zit : De wet op de verkoop op afstand voorziet een bedenktijd van 7 werkdagen voor contracten die via het internet werden afgesloten, behalve wanneer het gaat over transport, logies of vrije tijd. Denk dus tweemaal na voor u boekt, controleer nauwgezet de data en de luchthaven van vertrek en aankomst, de aangeboden luchtvaartmaatschappij en wat in de prijs inbegrepen is (vol pension, drank, verblijf- en luchthaventaks, dossierkosten). Er bestaan tal van ‘details’ die dikwijls in kleine lettertjes staan, maar die de rekening kunnen doen oplopen.
 2. Lees de beschrijving van de reis aandachtig : Hebt u vragen of twijfels, neem dan contact op met het hotel, het agentschap of de eigenaar en vraag meer informatie. Print de beschrijving en de advertentie van het hotel dat u reserveert. Dat kan nuttig zijn in geval van betwisting en latere wijzigingen van het aanbod op de site. Als u ter plaatse over bepaalde zaken ontevreden bent, meld die dan aan de vertegenwoordiger van de touroperator of van het hotel. Sta erop dat uw klacht schriftelijk wordt genoteerd.
 3. Informeer u over de categorie van de verblijfplaats : Als u online een ‘forfaitaire’ reis boekt, moet het agentschap inlichtingen verschaffen over de ligging, de toeristische categorie en de mate van het comfort van de verblijfplaats. Opgelet, als u louter logies boekt, zijn die inlichtingen niet verplicht.
 4. Staar u niet blind op de sterren : Hoewel het aantal sterren van de hotels meestal vermeld wordt, mag u zich daar niet op blind staren. Een driesterrenhotel in Tunesië biedt vaak heel wat anders dan wat men verwacht van een driesterrenhotel in Parijs… Ga dus alle kenmerken van het hotel na om een goed zicht te krijgen wat je er vindt van luxe.
 5. Surf naar sites en fora voor reizigers : Beoordelings- of vergelijkende sites zijn een uitstekende bron van informatie. U komt daar bijvoorbeeld te weten dat de ‘ruime’ kamers slechts 9 vierkante meter groot zijn of dat het hotel nog maar pas zijn deuren heeft geopend en de tuin nog niet is aangelegd. De bekendste site is Tripadvisor.com. Meestal volstaat het de naam van het hotel in te typen om commentaar te vinden van eerdere bezoekers.

(bron: Netto.be)

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.