Hoe verzorgingsproducten kiezen?

hoe-huidverzorging-kiezenAls je een parfumerie of drogisterij je binnenloopt, zie je overal leuke potjes en flesjes die allemaal beloven om fantastisch te zijn voor jouw huid. Niets is minder waar want de producten hoeven er in de eerste plaats niet fancy uit te zien maar moeten ze wel geschikt zijn voor jouw huid.

Probeer aan de hand van de vorige artikels op Gayworld.be eerst je eigen huidtype te bepalen voor je op zoek gaat naar verzorgingsproducten. Huidtype gevonden? Let’s go shopping!

Probeer je niet te laten misleiden door leuke flesjes of grootse reclames. Een goedkoper product is niet noodzakelijk lager in kwaliteit.

Ga in de winkel opzoek naar het assortiment voor jouw huidtype. Ben je jonger dan 30 jaar? Schrap dan al meteen alles wat anti-age is. Ben je 30 jaar of ouder, kies dan jouw producten uit het gamma anti-age. Deze producten bereiden je huid voor op alle verouderingskwaaltjes zoals fijne lijntjes, rimpels, een vermoeide huid, enz…

Probeer om je verzorgingsproducten als reinigingsmelk en tonic altijd van dezelfde lijn te kiezen, de bestanddelen zijn op elkaar afgestemd en de kans is groot dat andere producten een ander werkend bestanddeel hebben. Dit kan er toe leiden dat er slechts weinig of geen effect is en dat zou zonde zijn van je investering, niet?

Wees ook eerlijk met jezelf. Heb je bijvoorbeeld geen zware acne, koop dan ook geen producten met een zeer hoog alcoholgehalte, want ze zullen je gezicht extreem uitdrogen en een ongewenst effect geven. Lees ook steeds wat er op de verpakking staat, één woordje maakt het onderscheid tussen een goed en een super product.

“Hypoallergeen” is daarbij het magische woord. Deze producten kosten niet meer dan een ander product maar zijn zo ontwikkeld dat de kans op allergie en irritatie miniem is. Let hier op als je niet voor verrassingen wil komen te staan.

Je kan ook steeds raad vragen aan een medewerker in een parfumerie of speciaalzaak. Deze mensen worden opgeleid om jou zo goed mogelijk te kunnen bijstaan in je zoektocht naar verzorgingsproducten.

En ook Gayworld.be wil jullie met raad en daad bijstaan, en daarom zal een make-up stylist van Sorenza een gans jaar lang cosmetica producten voor Gaywold.be uittesten en zijn ervaringen met jullie delen.

Alvast veel succes!

Kevin Janssens
Make-up stylist/Beautycoach
beautycoach@sorenza.be
www.sorenza.be

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 03 november 2010 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , ,

1 reactie to “Hoe verzorgingsproducten kiezen?”

 1. anoniempje ;) 3 november 2010 at 18:42 Permalink

  hey;
  ik heb ook wel wat acné en ik gebruik heel wat productjes die me zijn aangewezen kep er heel wat geld aangegeven en het enigste dat er met men huid is gebeurt is gladder geworde en hier en daar heb ik dan nog wel een puistje. nu ga ik volgende week naar een schoonheids specialiste en ik hoop dat zij me kan helpen.

  groetjes x


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.