Extras met extra’s

extras“Extras” is een humoristische Britse sitcom over figuranten in films. De serie werd geschreven door Ricky Gervais en Stephen Merchant, het team dat eerder al “The Office” creëerde. Beiden spelen ook een rol in “Extras”. De serie heeft een hele rits Engelse en Amerikaanse tv-prijzen en nominaties gewonnen. In tegenstelling tot “The Office”, gaat het bij deze reeks om pure fictie, en dus geen docufictie (mockumentary).

“Extras” telt 12 afleveringen en een kerstspecial. Deze episodes samen met heel wat extra’s zijn nu gebundeld in een dvd-box.

De eerste aflevering werd uitgezonden in 2005 op BBC2. De eerste reeks telde 6 afleveringen die draaien rond de levens van acteur Andy Millman, zijn vriendin Maggie en Andy’s ondermaatse agent. Andy en Maggie komen aan de bak met derderangs acteerrolletjes en jobs als figuranten (’extra’s in het Engels). Heilig overtuigd van zijn eigen talent, heeft Andy ambitie om een echte ster te worden. Niets is hem te veel en hij doet alles om uitgenodigd te worden op feestjes waar hij beroemde regisseurs, schrijvers en acteurs kan ontmoeten. Soms lukt het hem een gesprekje met een filmster te regelen, maar deze korte ontmoetingen pakken altijd verkeerd uit. De tweede reeks werd voor het eerst uitgezonden in 2006 en bestond uit 6 afleveringen en een kerstspecial. In de tweede reeks draait het voornamelijk rond de eigen sitcom van Andy ‘When The Whistle Blows’. In de eerste reeks wordt door Andy’s collega’s neergekeken op hem, maar eens hij de hoofdrol speelt in de sitcom die hij zelf heeft verzonnen begint hij neer te kijken op de figuranten rondom hem. Helaas voor Andy is ‘When the whistle blows’ niet de fijnzinnige reeks geworden die hij in gedachten had, maar door bemoeienissen van vele anderen net het soort reeks waarvoor hij zijn neus optrekt en merkt hij al vlug dat een eigen reeks hem niet gelukkiger heeft gemaakt.

“Extras” heeft geen traditionele begingeneriek. De afleveringen starten meestal met een stukje uit de zogezegde films of tv-reeksen waarin Andy en Maggie meespelen, waarna men een beeld krijgt van het hele opnameproces. Opmerkelijk aan deze reeks zijn de bekende gastacteurs die vaak een parodie op zichzelf spelen. Iedere aflevering telt minstens één bekende gast, meestal film- of tv-acteurs. De bekendste gastacteurs zijn Ben Stiller, Kate Winslet, Samuel L. Jackson, Patrick Steward, David Bowie, George Michael en Robert De Niro.

Haal nu deze box in huis en geniet van hilarische belevenissen van Andy, zijn ontmoetingen met de groten der Aarde en de vele extra’s.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.