Een box vol fights

best_of_fightersDe dvd-box ‘Best of fighters’ bundelt 3 authentieke vechtfilms zoals velen ze graag zien. ‘Supreme Champion’, ‘American Pitfighter’ en ‘Carnera’ zijn samen goed voor zo’n 270 minuten kijkplezier voor de liefhebber van de betere ‘martial arts’ films.

Supreme Champion vertelt het verhaal van Troy Jennings een wereldtopper in de MMA gevechtsport. Wanneer Troy’s vriendin Jenny gekidnapt wordt doet hij er alles aan om haar te bevrijden. Een gevecht tussen leven en dood zal is beslissen over het lot van de mooie Jenny. De vele vechtscènes in de film zorgden voor spannende actiemomenten en getuigden van het betere stuntwerk. Supreme Champion is de ideale film voor wie houdt van een klassieke vechtfilm met goeie actiescènes maar zonder echt diepgaande verhaallijn.

In American Pittfighter volgen we Carlos Castillo, een martial arts leraar die zijn eigen school heeft en het moeilijk heeft het hoofd boven water te houden. Wanneer hij z’n jongere broer Ricky om geld vraagt blijkt ook hij in de problemen te zitten. Samen besluiten ze deel te nemen aan de illegale straatgevechten georganiseerd door de plaatselijke bendeleider Morales. De poging om grof geld te verdienen loopt echter niet van een leien dakje. American Pittfighter toont een mooi verhaal van hoe de gewone man het heft in eigen handen neemt. Combineer dit met de betere actiescènes en indrukwekkende slow motion beelden en je bent klaar voor een leuke filmavond.

Tot slot volgen we in Carnera het leven van de Italiaan Primo Carnera. Met net geen twee meter en meer dan 120 kilogram was Carnera één van de meest opmerkelijk wereldkampioenen in de geschiedenis van het zwaargewicht boksen. Hij groeide op in een arme omgeving en moet al zeer snel z’n leven eigen handen nemen. Het duurt niet lang voor Primo besluit voordeel te halen uit z’n lengte en postuur. Zo belande hij via enkele omwegen in het professionele bokscircuit. Primo kent momenten van glorie in zijn leven maar ook zware dieptepunten. Naast zijn roem als wereldkampioen blijft hij steeds gelinkt worden aan de Italiaanse maffia. Carnera belooft je een goed gevulde filmavond en leert je nooit op te geven.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 04 mei 2015 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.