Doe-het-zelf in de keuken

home-madeHoe maak je kaas met gewone dingen die je zeker in huis hebt? Hoe bouw je in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? Hoe maak je thuis ijs zonder een ijsmachine? En hoe verwerk je de eigengemaakte kaas, gerookte worst, het ijs en talloze andere producten vervolgens in originele recepten?

Yvette van Boven legt je alles uit met stap-voor-stapfoto’s. Zo leer je allerlei nieuwe gerechten te bereiden, zonder dat je naar de winkel hoeft voor dure en ingewikkelde apparaten. Na de uitleg volgen inspirerende recepten die tot experimenteren noden. Dit boek begint in de ochtend en werkt zichzelf al kokend de dag door. Van de middag – thee maken, taart bakken – naar het aperitief: zelf drank maken, de hapjes voor erbij. En van de avond – het diner, de kaas, het dessert – door naar de nacht: mosterd, ketchup en mayonaise maken voor wie laat is doorgegaan. Zelfs de hond wordt niet vergeten! Achter in het boek staan menu’s waarin de recepten te combineren zijn tot diners en buffetten voor allerlei gelegenheden.

Home Made door Yvette van Boven
Fontaine Uitgevers, €34,95, ISBN 978-90-5956-351-3

Deze uitgave wordt in België verdeeld door Agora Uitgeverscentrum, Aalst/Erembodegem en is verkrijgbaar bij de boekhandel.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 20 september 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.