De Crucifix-killer

de-crucifix-killerHier vandaan zag Hunter niet veel. Het peertje dat aan het plafond boven een houten tafeltje midden in de kamer hing was te zwak om de hele ruimte fatsoenlijk te verlichten. Hij haalde nog eens diep adem en zette een stap naar voren. Zijn maag protesteerde. Garcia stond rechtop in een kooi van perspex. Hij was aan een levensgroot kruis genageld, en eronder lag een grote plas bloed. Garcia droeg alleen zijn ondergoed en een kroon van prikkeldraad op zijn hoofd, waarvan de dikke metalen punten door zijn vlees staken. Er druppelde bloed over zijn gezicht, maar verder zag hij er levenloos uit. Ik ben te laat, dacht Hunter.

Wanneer in een afgelegen blokhut in de bossen bij Los Angeles het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, belandt rechercheur Robert Hunter in een verschrikkelijke nachtmerrie. Het slachtoffer hangt naakt aan een houten crucifix en blijkt gemarteld te zijn tot de dood erop volgde. In haar nek heeft de moordenaar een dubbel kruis gekerfd – de handtekening van een moordenaar met de bijnaam ‘de Crucifixkiller’. Maar deze werd enkele jaren daarvoor door Hunter gearresteerd en vervolgens ter dood veroordeeld.

Het lijkt erop dat er een imitator actief is. Of zou de verkeerde man zijn veroordeeld en loopt de echte Crucifixkiller nog ergens vrij rond? Hunter weet dat hij tot het uiterste zal gaan om de waarheid te achterhalen, zelfs als dat betekent dat de nieuwe Crucifixkiller achter hém aan zal komen.

Chris Carter combineert een strak gecomponeerd plot in de traditie van Jeffery Deaver met de koortsige spanning van Kathy Reichs. Waarschuwing: dit ijzingwekkende debuut is niet geschikt voor lezers met een zwak hart.

De Crucifix-killer door Chris Carter
Uitgeverij De Fontein, €17,95, ISBN 978-90-261-2632-1 (VBK)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 11 november 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.