Acne!!! Wat doe je er mee?

acneVroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, acne! Hoewel het heel normaal is dat we dit krijgen door de hormonale veranderingen in het lichaam, zijn de meesten onder ons toch op zoek naar middeltjes om acne zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Want laat ons eerlijk zijn, mooi zijn ze niet die puistjes.

Eerst en vooral moeten we wel even duidelijk stellen dat er geen enkel middel is die ervoor zorgt dat we geen puistjes krijgen, maar je kan daarentegen wel proberen om de talgproductie in je huid onder controle te houden.

Wanneer je te kampen krijgt met puistjes, is het in eerste instantie belangrijk dat je jouw gezichtshuid op een correcte manier verzorgt. Mensen met acne vallen in de huidtypes gemengde of vette huid en de producten die je kan kopen voor deze huidtypes bevatten meestal stoffen die de talgproductie in de huid onder controle houden. Daardoor kan je al iets minder last hebben van die kleine boosdoeners. Tevens bevatten ze bepaalde elementen die een uitdrogende werking hebben en de puistjes uitdrogen zodat deze sneller terug verdwijnen.

Heb jij een gemengde huid? Probeer dan de puistjes plaatselijk aan te pakken met een uitdrogend product. Smeer niet je hele gezicht in, want dan zullen de drogere plaatsen van jouw gezicht nog droger worden en zo beschadigd raken.

Verkies producten die niet al te agressief zijn want deze kunnen snel voor irritatie zorgen op de plaatsen waar je huid iets fijner is, zoals rond de ogen. Dan hebben we één probleem aangepakt maar een tweede veroorzaakt, en dat kan in geen geval de bedoeling zijn.

Een natuurlijk product dat steeds zijn dienst bewijst voor mensen met acne is Tea tree olie. Deze etherische olie heeft een zuiverende werking en ontsmet tegelijkertijd de puistjes zodat ontstekingen van acne minder voorkomen. De olie is afkomstig van de ‘Melaleuca Alternifolia’ die we in het Nederlands de theeboom noemen. De olie is in de meeste drogisterijen te vinden en wordt veelal verwerkt in verzorgingsproducten voor mensen met acne. Je vind de olie tegenwoordig ook in sticks die makkelijk mee te nemen zijn, zodat je altijd en overal de puistjes te lijf kan gaan.

Dit zijn de zaken waar je best rekening mee houdt als je die acne wil aanpakken. Zorg er wel voor dat je met uitdrogende producten niet overdrijft en het product de tijd gunt om zijn werking te doen.

Heb je toch het gevoel dat jij last hebt van extreem hevige acne, ga dan eens langs bij jouw dermatoloog. Deze mensen helpen je graag verder met het nodige advies en eventueel producten die niet zonder voorschrift in de handel verkrijgbaar zijn.

Veel succes !

Kevin Janssens
Make-up stylist/Beautycoach
beautycoach@sorenza.be
www.sorenza.be

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 11 februari 2011 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.