Rubriek : Vakantie

Klik hier voor een alfabetisch overzicht van alle vakantiebestemmingen.

Hawaii

hawaiiZin in een vakantie naar Hawaii of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Hawaii was lange tijd de favoriete bestemming van homo’s en lesbiennes. Holebi’s zijn omwille van dezelfde redenen als andere toeristen aangetrokken tot de eilanden: warm weer, perfecte stranden, en verdraagzame, diverse inwoners. Hawaii is een echt tropisch paradijs, dus huur een wagen, verlaat je hotel, en aanschouw de schoonheid van de eilanden. Behalve als je van plan bent je hele vakantie op Waikiki door te brengen, zul je een wagen nodig hebben, aangezien het openbaar vervoer op de naburige eilanden zo goed als onbestaande is. Maar zelfs op Oahu zijn er tientallen plaatsen waar een huurauto onontbeerlijk is.

Oahu
De meeste voorzieningen voor de holebigemeenschap kan men terugvinden in Honolulu, Hawaï’s enige hoofdstedelijke centrum. Dit tropische centrum heeft een aanzienlijk aantal holebibars, voorzieningen en activiteiten, en twee holebistranden. Waarschijnlijk zal je ervoor kiezen om op Waikiki te verblijven, een geweldige plaats temidden het holepicentrum en vlakbij Queens Surf Beach. Waikiki en Honolulu kunnen te voet of per bus gemakkelijk doorkruist worden, maar het is toch aan te raden om ten minste voor een paar dagen een auto te huren om Oahu’s minder bezochte hoogtepunten te ontdekken.

Lees verder »

Tags : , , , , ,
Geplaatst op 24 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Wenen

homo-wenenZin in een vakantie naar Wenen of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

In een Weens koffiehuis slorp je letterlijk de historie op van dit eens zo grote keizerrijk, dat uit elkaar werd gerukt door de Grote Oorlog en dat geplunderd werd door de volgende. Wat overbleef in Wenen, lijkt op vele manieren ouderwets en conservatief, maar je bent er wel getuige van een zich herstellende holebi-gemeenschap.

Als je alles hebt bijgeleerd over je neuroses in het “Freud House” museum, ga dan thee drinken in het “Berg Café”, één van de weinige Weense homobars, net ten noorden van de grote Ringstrasse. Met zijn simpele, klare en moderne design trekt deze bar een artistiek publiek aan, waarvan er velen hun aankopen doorbladeren, die ze net hebben gedaan in “Lowenherz”, een holebi-boekenwinkel, net naast de deur.

Lees verder »

Tags : , , , , , , ,
Geplaatst op 20 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Amsterdam

amsterdamZin in een vakantie naar Amsterdam of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Amsterdam… De naam alleen al roept beelden op van tulpen, kazen, terrassen, grachten en architectuur uit de Renaissance. En dan mogen we zeker nog de walletjes, de koffieshops, de peepshows en de vele bars niet vergeten.

Je vindt echt alles in deze ongelooflijke levendige stad: leuke bars/clubs, restaurants en fuiven. Amsterdam bestaat uit 5 buurten die rond het stadscentrum liggen: Zeedijk, Kerkstraat, Warmoestraat, Reguliersdwarsstraat en Amstel. Je kan ze allemaal gemakkelijk te voet bezoeken, of je maakt gebruikt van het uitstekende openbaar vervoer.

Amsterdam staat aan de top wat betreft tolerantie en respect voor holebi’s. In 1987 werd Amsterdam de eerste stad ter wereld met een homo-monument ter ere van allen die werden onderdrukt of vervolgd omwille van hun holebiseksuele gevoelens. In 1998 legaliseerde Nederland het geregistreerde partnership voor homo’s en lesbiennes. Drie jaar later werd het homohuwelijk goedgekeurd. Sindsdien volgt de rest van de wereld (langzaam) het voorbeeld van Nederland.

Lees verder »

Tags : , , , ,
Geplaatst op 19 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Flash deal : 4 nachten Barcelona in Axel Hotel (****)

Axel-Hotel-Barcelona-via-GaytravelDeze aanbieding loopt in samenwerking met onze website Gaytravel

Logeer vier nachten in het hetero-friendly Axel Hotel (****) in Barcelona – inclusief elke ochtend een heerlijk ontbijt en gratis wi-fi. Genieten op het dakterras, een dagje naar het strand of flaneren in de stad. Geniet nu van de unieke Gaytravel-korting voor je verblijf. Betaal slechts € 275 per persoon voor 4 nachten in juli, augustus of september. Meer informatie en reserveren via deze pagina op Gaytravel.


Geplaatst op 10 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Rome

homo-romeZin in een vakantie naar Rome of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Rome stimuleert het oog, de smaakzin en de geest, maar het beste van Rome zijn de Romeinen zelf. Net wanneer je “Basta!” (Genoeg!) wil roepen naar al die perfect gebeeldhouwde standbeelden, glimlacht er een nieuw exemplaar naar je, terwijl hij voorbij zoeft op een Vespa.

Kom naar Rome voor de geschiedenis, de ruïnes en de monumenten, de kunst, het gevoel van de stad en voor de stijlvolle zinnelijkheid. Maar kom vooral naar Rome voor de Romeinen. Ook al belichamen ze het begrip ‘macho’, deze mannen met hun subtiele charme zullen je uitnodigen om deel uit te maken van het ‘la dolce vita’ van hun leven, in een cultuur die al duizenden jaren bestaat.

Lees verder »

Tags : , , , , ,
Geplaatst op 06 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Stockholm

stockholm-vakantieZin in een vakantie naar Stockholm of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Als één van de meest vooruitstrevende steden van Europa is Stockholm recent zeer holebi-vriendelijk geworden. De thuisbasis van de grootste gaypride in Scandinavië is ook het centrum van een succesvolle politieke holebi-beweging.

Stockholm, de hoofdstad van Zweden heeft ongeveer 760.000 inwoners. Omdat de holebi’s er een beetje overal wonen en omdat ze goed geïntegreerd zijn in het culturele en burgerlijk leven van de stad, heeft Stockholm geen specifieke “holebi-buurt”. Wel zijn er speciale winkels en ontmoetingsplaatsen voor holebi’s. In het midden van de jaren 1990 kende Stockholm plots een sterke groei van holebi-bars en –clubs in het Södermalm-kwartier, dat tevens het centrum is van de politieke holebi-activiteiten.

Stockholm is zeker geen paradijs om te cruisen in sauna’s of clubs, maar het is een ontspannen en aangename plek om sociale contacten te leggen smaakvolle holebi(vriendelijke) cafes, restaurants en clubs. De meeste cafes, restaurants en clubs bevinden zich in de populaire wijken Södermalm, Gamla Stan (oude stad) en Kungsholmen.

De jaarlijkse gay hoogtepunt in Stockholm is de Gay Pride festival eind juli – begin augustus.

Zin in een vakantie naar Stockholm of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Tags : , , , , , ,
Geplaatst op 05 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Lissabon

gay-lisboa Zin in een vakantie naar Lissabon of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Elk jaar troepen miljoenen toeristen samen op de gouden stranden van de Algarve om er in de zon te bakken, maar weinigen denken er aan om enkele honderden kilometers noordwaarts te reizen naar de hoofdstad van Portugal.

Lissabon is klein in vergelijking met andere hoofdsteden. Er wonen ongeveer 600.000 mensen, maar de relatief beperkte oppervlakte wordt goedgemaakt door de heersende sfeer en levendigheid. Eens was Lissabon het kloppende hart van één van de grootste rijken in de Westerse wereld. De stad werd twee keer verwoest door aardbevingen: in 1531 en 1755.

Toch bleef veel van het historische hart intact en kan je het vandaag bezoeken in de “Baxia”. Dit deel van de stad met nauwe straten wordt gedomineerd door het “Sao Jorge Castle”. Binnen de kasteelmuren werd niet veel bewaard, maar je hebt er wel een adembenemend zicht over de stad. Een andere overlevende van de aardbevingen is de nabijgelegen kathedraal van “Santa Maria Maio”.

Wat verder ligt “Belem”, nu een mooie buurt maar eens het startpunt voor vele Portugese wereldreizigers en ontdekkers. De beroemde “Torre de Belem” siert miljoenen postkaarten, maar ziet er in het echt nogal misplaatst uit door de ligging aan een moderne promenade.

Het weelderige “Jeronimos a Monastery” is zeer indrukwekkend, maar het hoogtepunt bij elk bezoek aan Belem zijn de cafes waar de Portugese vlaaien, een specialiteit van de regio, worden verkocht. Deze taarten smaken het best wanneer ze recht uit de oven komen, geflankeerd met een sterke kop koffie. De lange rijen aan de cafés bewijzen dat deze lekkernijen geliefd zijn bij zowel de inwoners bij de toeristen.

Lees verder »

Tags : , , , , , ,
Geplaatst op 04 juli 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Parijs

parijs Zin in een vakantie naar Parijs of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Parijs staat vast gebeiteld in de top drie van homo-citytrips in Europa en in ontegensprekelijk de mooiste bestemming! Als je bedenkt hoeveel prachtige Europese steden hun schoonheid verloren tijdens WOII, dan mag Parijs met recht en rede een schat en een mirakel genoemd worden.

Zelfs als zou je maandenlang in Parijs verblijven, dan nog zou je er elke dag nieuwe mooie en interessante plekjes vinden. Volg gewoon je nieuwsgierigheid en hou je ogen goed open. Wandel rond en durf eens af te wijken van de platgetreden paden van je reisplannetje.

Kom je naar Parijs en wil je niet enkel de binnenkant van het Louvre zien, probeer dan om de maand augustus te vermijden. Heel veel Parijzenaars nemen een (lange) vakantie tijdens augustus en sommige bedrijven sluiten zelfs helemaal. In het Parijse homomilieu zijn de meest populaire homoclubs en bars leeg of zelfs gesloten tijdens augustus.

Het homohart van Parijs ligt in de Marais, een oude buurt in het 4de arrondissement van Parijs, met schattige, nauwe straten die al eeuwenlang gebruikt worden door homo’s om er te flaneren. Je vindt er dozijnen en dozijnen aan homobars, -cafées, en -winkels, naast heel veel holebi-vriendelijke restaurants, waardoor je zou kunnen denken op een homoplaneet te zitten.

Homo-Parijzenaars zijn echter een beetje moeilijk wanneer het gaat over flirten. Wanneer je té duidelijk maakt dat je één van hen wel ziet zitten, dan denken ze al gauw dat je té gemakkelijk en té wanhopig voor hen bent. Maak dus je wensen op een ingetogen manier duidelijk, en neem de aangeboren onbeleefdheid van de Parijse homo’s niet persoonlijk!

Parijse homo’s doen graag alles in groep, en dat is ook dé manier waarop jij Parijs zou moeten bezoeken: samen met je vrienden… en je beleeft er zeker een leuke tijd! Parijs heeft trouwens naast een uitdagend homomilieu nog veel meer te bieden: het is dé stad om de mode van het volgende seizoen aan te schaffen, je kan er cultuur opsnuiven tot je high bent en de romantiek viert er altijd en overal hoogtij!

Zin in een vakantie naar Parijs of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Tags : , , , , , , ,
Geplaatst op 26 juni 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Barcelona

gay-barcelonaZin in een vakantie naar Barcelona of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Barcelona is hot! het is één van de populairste holebi-bestemmingen van Europa. Barcelona is nog het meest bekend omwille van de architectuur, het is de thuisstad van vele meesterwerken van de vooruitstrevende Antonio Gaudi. Zijn onafgewerkte meesterwerk, de kathedraal La Sagrada Familia, is hét symbool van Barcelona en is de meest bezochte trekpleister van de stad omwille van de fantastische spiralen, bogen en hoeken. En laten we ook Pablo niet vergeten! Picasso’s officiële museum is hier te vinden en je moet het écht gezien hebben!

Lees verder »

Tags : , , , , , , , ,
Geplaatst op 26 juni 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Londen

homo-londenZin in een vakantie naar Londen of een andere bestemming? Surf snel naar www.gaytravel.be

Londen draait op traditie, multi-culturele diversiteit, Britse charme en een fantastische holebi-scène. Er wonen meer dan 11 miljoen mensen in deze grootste stad van West-Europa. Dit staat garant voor een oneindige stroom van dingen om te zien en te doen.

Als het je eerste keer is in Londen, dan mag je zeker Buckingham Palace niet missen. Hier woont de Queen en het is ook de plek van de legendarische Wissel van de Wacht. Kan jij weerstaan aan een man in uniform? De wissel gebeurt ook aan het St. James Palace en aan Windsor Castle.

Het is traditie dat je als toerist wandelt langs de beroemde gebouwen van Londen: de Tower Bridge, het Parliament, Big Ben, de Tower of Londen (waar de kroonjuwelen liggen) en Westminster Abbey, de mooiste gotische kerk van Londen en tevens het meest beroemde kerkhof van de wereld met graven van ondermeer Isaac Newton, William Shakespeare, Geoffrey Chaucer, Charles Darwin, George Fredrick Handel en Winston Churchill.

De London Eye, het grootste reuzenrad van de wereld, staat naast de Thames-rivier en biedt je een mooi uitzicht op de stad. De gruwelijke London Dungeon is ook populair omwille van het overzicht dat je er krijgt over de gore geschiedenis van de stad. Als je slechts tijd hebt voor één museum, dan moet je beslist naar het British Museum, één van de beste musea van de planeet.

Lees verder »

Tags : , , , , ,
Geplaatst op 12 juni 2012 - 0 reacties op dit artikel.