Rubriek : Muziek

Klik hier voor een alfabetisch overzicht van alle muziek die door de redactie is besproken.

Wainwright, Rufus – Out of The Game

out-of-the-gameNiemand zal het je kwalijk nemen als je tijdens het beluisteren van de openingnummers “Out of The Game” en “Jericho” op dit album, denkt dat je naar een 70’s-plaat van Elton John aan het genieten bent.

Dit album werd dan ook geproducet door Mark Ronson die meteen zijn kenmerkende overdadige geluid heeft meegebracht, samen met nog een paar andere gasten zoals Rufus’ zus Martha, Sean Lennon, een paar Dap-Kings, Wilco-gitarist Nels Cline en Nick Zinner (”Yeah Yeah Yeah”).

“Rashida” kon net zo goed van Queen zijn. “Barbara” is luchtige soul. In “Welcome to the Ball” worden snaren en hoorns op een charmante manier met elkaar gemixt tegen een weelderige, harmonieuze achtergrond. “Montauk” is een treurige ballade, gevolgd door het zachte “Bitter Tears”. Het country-getinte “Respectable Dive”, het uptempo “Perfect Man”, het akoestische “Sometimes You Need”, de pop-ballade “Song Of You” en de afsluiter “Candles” – een ode aan zijn overleden moeder” klinken bijna als hymnes.

De cd “Out of the Game” is een charmante verzameling van liedjes die je steeds meer bevallen, naarmate je meer luistert. En natuurlijk blijft Rufus een spectaculaire tenor.

Tracklist:

 1. Out of The Game
 2. Jericho
 3. Rashida
 4. Barbara
 5. Welcome to the Ball
 6. Montauk
 7. Bitter Tears
 8. Respectable Dive
 9. Perfect Man
 10. Sometimes You Need
 11. Song of You
 12. Candles

Sam Sparro – Sam Sparro

sam-sparroDe zeer openlijk homoseksuele Sam Sparro is één van die nieuw jonge goden die door iedereen de hemel in geprezen wordt, ondanks zijn smaak voor foute kleren. Sparro komt uit een familie waar muziek met de paplepel wordt meegegeven. Zijn overgrootvader was gitaarbouwer, zijn grootvader was jazztrompettist, en stond ondermeer met Sinatra op het podium, zijn vader is componist van  gospelmuziek en soundtracks voor tv-reeksen als “Star Trek” en “Queer Eye for the Straight Guy”. Sparro groeide op in de jaren 80, tijdens de hoogdagen van de synth-pop en dat merk je in zijn debuut waarin hij een mix brengt van funk, soul, new jack swing, electro en musical.

Het hoogtepunt van “Sam Sparro” (er is geen albumtitel) is ongetwijfeld “Black and Gold”, de single waarmee hij internationaal doorbrak. Dit is disco-funk van de beste soort en met stijl uitgevoerd.
“S.A.M.S.P.A.R.R.O.” is meer dan sterk beïnvloed door de muziek van Daft Punk.
“Hot Mess” valt nog het best te omschrijven als een pastiche op Prince met een snufje Sylvester.
“Sally” doet enigszins denken aan de muziek van Cameo.
“Cottonmouth” is een lekker zwoel nummer.
“Cut Me Loose” is een echte discostamper, prima voer voor de dansvloer, met vleugjes Bee Gees en Scissor Sisters.

Soms valt Sparro in herhaling, maar tekstueel biedt hij tenminste meer dan de doorsnee pop-liefdes-teksten. ‘Black and Gold’ lijkt op het eerste gehoor een liefdesliedje, maar gaat eigenlijk over God. Andere onderwerpen die hij aansnijdt zijn watergebrek, vervuiling, recycling, voedseltekorten…

“Sam Sparro” is een meer dan beloftevol debuut van Sam Sparro, waar we nog veel gaan van horen.

Tracklist
1. s.a.m.s.p.a.r.r.o.
2. Too Many Questions
3. Black & Gold
4. 21st Century Life
5. Sick
6. Waiting For Time
7. Recycle It!
8. Cottonmouth
9. Hot Mess
10. Pocket
11. Cut Me Loose
12. Sally
13. Clingwrap
14. Still Hungry

Tags : , , , , , , ,
Geplaatst op 11 november 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Pet Shop Boys – Disco 4

Pet-Shop-Boys-Disco-4“Disco 4” is het achttiende album de legendes van de synthesizer-pop: The Pet Shop Boys. Het is tevens het vierde album van hun “Disco”-serie. Deze cd bevat een verzameling remixen van hun eigen liedjes en die van andere artiesten. Yoko Ono, Madonna en David Bowie zijn enkele van die gelukkigen die op “Disco 4” met een remix aanwezig zijn.

Op dit album staan ook de “maxi-mix’-remixen van liedjes zoals “Sorry” van Madonna en “I’m With Stupid”.

Koop deze cd en volg Neil en Chris naar de disco!

Tracklist

1. Read My Mind [Pet Shop Boys 'Stars Are Blazing' Mix] – The Killers
2. Hallo Spaceboy [Pet Shop Boys Extended Mix] – Pet Shop Boys, Pet Shop Boys
3. Integral [Perfect Immaculate Mix] – Pet Shop Boys
4. Walking on Thin Ice [Pet Shop Boys Electro Mix] – Yoko Ono
5. Sorry [Pet Shop Boys Maxi-Mix] – Madonna
6. Hooked on Radiation [Pet Shop Boys Orange Alert Mix] – Atomizer
7. Mein Teil [PSB There Are No Guitars on This Mix] – Rammstein
8. I’m with Stupid [Pet Shop Boys Maxi-Mix] – Pet Shop Boys

Tags : , , ,
Geplaatst op 11 november 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Freddie Mercury – Lover of Life Singer of Songs

freddy-mercury-lover-of-life-siger-of-songsBij vele grote, succesvolle pop- of rockgroepen voelen de afzonderlijke leden zich af en toe geroepen om eens een soloplaat te maken. Bij Queen was dat niet anders. Het meest actieve lid wat dat betreft was drummer Roger Taylor, die solo vier platen opnam en als zanger en voornaamste componist van The Cross nog eens drie, wat het totaal op zeven brengt. Freddie Mercury deed het wat solowerk betreft een stuk minder. Hij beperkte zich tot een bijdrage op de soundtrack van “Metropolis”, “Mr. Bad Guy”; zijn enige solo-plaat, “Barcelona”; een unieke samenwerking met operadiva Montserrat Cabbalé en “The Great Pretender”, een single zonder bijhorend album.

Na zijn dood verscheen een compilatiealbum getiteld ‘The Freddie Mercury Album’. In 2006 verscheen ter gelegenheid van wat zijn 60e verjaardag zou geweest zijn opnieuw een compilatiealbum “Lover of Life, Singer of Songs”. Deze laatste compilatie is met 20 nummers meteen ook de meest uitgebreide.

Deze cd begint met een nummer uit Dave Clark’s musical “Time” (indertijd opgevoerd met Cliff Richard en Laurence Olivier . “In My Defence” is een rustig, typisch musicalnummer waarin Mercury al zijn vocale kunnen tentoonspreidt. Hetzelfde geldt voor “Time”.

“The Great Pretender” was Mercury’s grootste solosucces, en is een cover van “The Pretenders”, met de overige Queen-leden als achtergrondkoortje.

Lees verder »

Tags : , , , ,
Geplaatst op 11 november 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Eurythmics – Be Yourself Tonight

eurythmics-be-yourself-tonightHet vierde studioalbum van Eurythmics, “Be Yourself Tonight”, werd in één week opgenomen in Parijs. Op die plaat klinkt Eurythmics meer als een groep met een eenduidig geluid (met invloed van R&B): echte drums en meer gitaarwerk van Dave Stewart.

Er werd gebruik gemaakt van ongeveer een dozijn muzikanten, waaronder leden van Tom Petty’s Heartbreakers, harmonicawerk van Stevie Wonder, basgitaar van Dean Garcia, viool van Michael Kamen en Annie Lennox zingt duetten met Aretha Franklin en Elvis Costello.

Met deze plaat domineerde de groep de hitlijsten van 1985. Vier singles van het album scoorden succesvol: “Would I Lie To You”, “There Must Be An Angel”, “It’s Allright” en het duet met Aretha Franklink “Sisters Are Doin’ It For Themselves” (oorspronkelijk bedoeld om te zingen met Tina Turner).

Tracklist

1. Would I Lie To You?
2. There Must Be An Angel ( Playing With my Heart )
3. I Love You Like A Ball And Chain
4. Sister Are Doin’ It For Themselves
5. Conditioned Soul
6. Adrian
7. It’s Alright ( Baby Come Back )
8. Here Comes That Sinking Feeling
9. Better To Have Lost In Love …

Tags : , ,
Geplaatst op 11 november 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Wham! – Music from the Edge of Heaven

wham!-music-from-the-edge-of-heavenDe laatste release van het Wham!-duo was niet echt een volledige nieuwe plaat maar eerder een soort van verzameling van eerder opgenomen nummers aangevuld met drie nieuwe liedjes. Deze drie laatste zijn de energieke hit “The Edge of Heaven”, de ondergewaardeerde flop “Where Dit Your Heart Go” en het leuke nummer “Battle Stations”.

Op het album staan ook drie liedjes die voorheen enkel op single waren uitgebracht: het kerstlied “Last Christmas”, het mooie “I´m Your Man” en George Michael´s solo-ballade “A Different Corner”. Jammergenoeg werd de klassieker “I´m Your Man” gruwwelijk gemixt voor deze plaat: alle energie is eruit gewrongen.

De andere twee nummers zijn de (goede) live opgenomen versie van “Blue” en een aanvaardbare remix van “Wham Rap”

Hoewel dit album niet veel nieuw materiaal bevatte, werd het toch een hit. Als je fan bent van het duo, dan is de aanschaf ervan een aanrader.

Tracklist

1. The Edge of Heaven
2. Battlestations
3. I´m Your Man
4. Wham! Rap ´86
5. A Different Corner
6. Blue (live in China)
7. Where Did Your Heart Go?
8. Last Christmas

Tags : , , ,
Geplaatst op 28 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Wham! – Make It Big

wham!-make-it-bigWham!´s debuutalbum uit 1983 “Fantastic” was een grote hit in het Verenigd Koninkrijk, maar met uit tweede album uit 1984 “Make It Big” scoorden ze in de Verenigde Staten waar het album vier keer platinum werd.

“Make It Big” was een belangrijk keerpunt in de carrière van George Michael. Waar hij zich in “Fantastic” behoorlijk als macho profileerde, is dit helemaal anders in “Make It Big”. Met andere woorden, dit album geeft al een hint van hoe de solo-carrière van George Michael zich zal ontwikkelen.

Toch is de kwaliteit van “Make It Big” niet veel beter dan “Fantastic”. De liedjes zijn nog steeds sterk, maar nogal stroperig. Waarschijnlijk was dit de bedoeling en dit is nog het meest te horen in het liedje “Freedom” dat klinkt als de begintune van een spelletjesprogramma op tv. “Like A Baby” dat daarentegen veel zachter is, is een fantastisch nummer.

“Make It Big” is nog steeds een leuke plaat, er staat geen enkel slecht nummer op. Het album begint met “Wake Me Up Before You Go-Go”, een wat melig maar nog steeds onweerstaanbaar aanstekelijk en vrolijk nummer. “Everything She Wants” is een funky nummer met opwekkende vocalen van George Michael. “Heartbeat” heeft een Phil Spector-sound; een licht en leuk nummer. “Freedom” is, ondanks alle overbodigheden, een goed gemaakt nummer. “If You Where There”, een cover van The Isley Borthers is onderhoudend en “Credit Card Baby” is aanstekelijk en leuk. En dan is er het slotnummer, de ballade “Careless Whisper”, een zeer goed nummer, met een saxofoon die super klinkt.

Uiteindelijk is “Make It Big” het beluisteren waard en George Michael bewijst ermee dat er meer in hem zit dan hetgeen je zou afleiden uit het eerste album van Wham!. Met andere woorden, het is een zeer goede plaat en een mijlpaal in de carrière van George Michael.

Tracks

1. Wake Me Up Before You Go-Go
2. Everything She Wants
3. Heartbeat
4. Like a Baby
5. Freedom
6. If You Were There
7. Credit Card Baby
8. Careless Whisper

Tags : , , ,
Geplaatst op 28 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Wham! – Fantastic

wham!-fantasticHoewel Fantastic slechts 8 liedjes bevat, is het gewoonweg een fantastisch album. Wat “Fantastic” zo goed maakt, is omdat het allemaal over plezier en het hebben van een fijne tijd gaat. Liedjes zoals “Come On”, “Ray of Sunshine”, “Love Machine”, “Club Tropicana” en “Wham rap” doen je opspringen en dansen.

“Fantastic” werd uitgebracht in de vroege jaren 1980, toch is er nog een late jaren 1970 disco-vibe op te voelen. De enige ballade op het album “Nothing Looks The Same In The Light” is een klassieker.

Als je geen Wham!-fan was voor hun tweede album er was, beluister “Fantastic” dan zeker ook eens. Het album mag dan wel niet veel liedjes bevatten, het zijn allemaal hele goede!

Tracks:

1. Bad Boys
2. Ray of Sunshine
3. Love Machine
4. Wham Rap! (Enjoy What You Do)
5. Club Tropicana
6. Nothing Looks the Same in the Light
7. Come On
8. Young Guns (Go for It)

Tags : , , ,
Geplaatst op 28 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

The Weather Girls – Super Hits

the-weather-girls-super-hitsDe originele naam voor “The Weather Girls” was “Two Tons of Fun” en wanneer je luistert naar deze verzamelaar, zal je begrijpen waarom. Deze dames hebben niet alleen fenomenale stemmen, ze hebben ook duidelijk de tijd van hun leven bij het zingen van elk lied. En jij hebt net zoveel plezier bij het beluisteren en het meezingen van hun muziek. En heel waarschijnlijk zal je ook met hen meedansen!

Enkel alleen al doordat “It’s Raining Men” erop staat, maakt deze verzamelaar de moeite waard. Als je enkel de versie van Geri Halliwell kent van dit lied, dan zal je positief verrast worden als je “The Weather Girls” het hoort zingen zoals het is bedoeld.

Tracklist

1. It´s Raining Men
2. I´m Gonna Wash That Man Right Outa My Hair
3. Big Girls Don?t Cry
4. Well-A-Wiggy
5. Land Of The Believer
6. Success
7. Love You Like A Train
8. Laughter In The Rain
9. No One Can Love You More Than Me
10. Dear Santa (Bring Me A Man This Christmas)

Tags : , ,
Geplaatst op 28 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.

The Weather Girls – Success

the-weather-girls-successDit album is typisch jaren 1980-muziek. De cd start sterk met het lied ?”Success” waarin “The Weather Girls” zingen over hun drang om beroemd te worden. Ze bedanken ook hun fans omdat die hen aan de top hebben gebracht. Niet alleen is dit eerste lied sterk, de rest is dat ook. “The Weather Girls” hebben met deze cd een lofzang over seks gemaakt, zonder enige schaamte en ze scheppen er nog een keer plezier in ook. Bravo!

Natuurlijk is het meest bekende lied op deze cd “It’s Raining Men”. Dit lied bezorgde “The Weather Girls” de meeste roem en zorgde er ook voor dat ze een berucht zangduo werden.

Tracklist

1. Success
2. Hungry For Love
3. Dear Santa (Bring Me A Man This Christmas)
4. Hope
5. It´s Raining Men
6. I´m Gonna Wash That Man Right Outa My Hair

Tags : , , ,
Geplaatst op 28 juli 2009 - 0 reacties op dit artikel.