Rubriek : Boeken

Klik hier voor een alfabetisch overzicht van alle boeken.

Meelhuysen, Philip – 40+ Homo’s – Gay Midlife

40+homo'sHoe beleven homo’s hun midlife? Wat zijn de gelijkenissen met die van hetero’s? En wat zijn de verschillen? Ben je als 40-plusser nog geschikt voor het gay-partyleven of blijf je beter thuis?

Philip Meelhuysen heeft het zelf allemaal meegemaakt en heeft er een bijzonder boek over gemaakt. In “40+ Homo’s – Gay Midlife” schrijft hij over zijn eigen gay midlife en over de ervaringen van andere 40+ homo’s. Hoe ga je om met je veranderende lichaam? Welke stereotypen zijn er? Blijft je relatie duren? Ben je als single 40-plusser gedoemd om single te blijven? Maak je nog kans tijdens het online-daten en heb je überhaupt nog seks?

In “40+ Homo’s – Gay Midlife” kom je alles te weten over wat een midlife betekent voor homo’s en wat de goede en slechte kantjes ervan zijn. Daarnaast legt de auteur nog eens in detail de homolabels uit, wat de speciale band is die homo’s hebben met hun lichaam, hoe daten verloopt en welke soorten relaties er zijn.

Philip Meelhuysen schrijft een blog over gay midlife dat te vinden is op www.homidlife.com. Kijk ook op facebook/homidlife en Pinterest. Speciaal voor dit boek is er ook de website www.40plushomo.nl

40+ Homo’s – Gay Midlife door Philip Meelhuysen
Karakter Uitgevers B.V., €17,99, ISBN 978 90 4521 149 7

Treman, Rose – Gustav & Anton

gustavGustav Perle groeit op in een Zwitsers stadje, waar de Tweede Wereldoorlog ver weg lijkt. Zijn vader is dood, zijn moeder is een harde, ongelukkige vrouw, die haar best moet doen het hoofd boven water te houden en niet echt van haar gevoelige zoontje lijkt te kunnen houden. Alleen bij zijn Joodse klasgenootje Anton vindt hij wat warmte. Anton heeft een groot muzikaal talent, maar is zo nerveus van aard dat het de vraag is of hij iets met dit talent zal kunnen doen.

Na een levenslange vriendschap vinden Gustav en Anton een antwoord op de vragen die hun leven getekend hebben. Waarom hield Gustavs moeder niet van hem? Kan Anton zijn podiumangst overwinnen? En wat betekenen de twee vrienden werkelijk voor elkaar?

Gustav & Anton door Rose Treman
Uitgeverij De Geus, €19,99, ISBN 978-90-445-3803-8

Tags : , , , , ,
Geplaatst op 28 november 2016 - 0 reacties op dit artikel.

Bervoets, Hanna – Ivanov

ivanovMoskou, 1922: De tsaar is verdreven, de bolsjewieken hebben de macht gegrepen en de vooruitstrevende wetenschapper Ilya Ivanov heeft één droom. Hij insemineert chimpansees met mensensperma om zo een heel nieuw, hybride wezen te kweken: half mens, half aap.

New York, 1994: De aidsepidemie is op een hoogtepunt, de stad wordt geteisterd door bedbugs en de jonge, homoseksuele Felix van der Elsken komt aan op JFK Airport. Hij is hier voor een studie journalistiek, maar toch vooral om te worden wie hij altijd wilde zijn.

Het lukt Felix alleen niet zijn draai te vinden, tot hij virologe Helena Frank ontmoet. Zij onderzoekt de oorsprong van het hiv-virus en is geobsedeerd door de fameuze kruisingsexperimenten van Ivanov. Felix is op zijn beurt gefascineerd door Helena en haar jongere assistente Lois en raakt verstrikt in een gevaarlijke driehoeksrelatie: wat wil Helena van hem, wat wil hij eigenlijk van haar? En welk geheim verbergen de twee vrouwen?

Op soepele wijze vermengt Bervoets de bizarre maar waargebeurde geschiedenis van de Russische held Ivanov met de memoires van Felix. Dat maakt Ivanov tot een ontluisterende roman over de invloed van cultuur op ethiek en over de grenzen die we trekken om te bepalen wie of wat we zijn.

Ivanov door Hanna Bervoets
Uitgeverij Atlas Contact, €19,99, ISBN 978-90-254-4645-1

Tags : , , , , , , , , , ,
Geplaatst op 11 januari 2016 - 0 reacties op dit artikel.

Ebershoff, David – Het Deense meisje

Het_Deense_meisjeDavid Ebershoff vindt op een dag in de bibliotheek het dagboek van Lili Elbe, een Deense vrouw, geschreven tijdens haar ziekbed in de vrouwenkliniek van Dresden. Ebershoff raakt geïntrigeerd door deze tragische heldin, de eerste transseksueel ter wereld, en herschrijft haar vergeten geschiedenis tot een indrukwekkende roman. Dit is het verhaal van Lili en van haar vrouw, die van hem – en van haar – zou blijven houden.

Het Deense meisje is verfilmd met Eddie Redmayne (”The Theory of Everything”), Alicia Vikander (”Anna Karenina”) en Matthias Schoenaerts (”Far From the Madding Crowd” en “The Drop”). Regie is in handen van Tom Hooper, bekend van “Les Misérables” en “The King’s Speech”.

Het Deense meisje door David Ebershoff
Uitgeverij Ambo-Anthos, €15,00, ISBN 978-90-263-3321-7

Mackintosh, Anneliese – Het verhaal van iemand anders

het_verhaal_van_iemand_anders‘Ik schreef dit boek om de vele verschillende versies van mezelf te begrijpen’

“‘Het verhaal van iemand anders” is het grappige, hartverscheurende relaas van twintiger Gretchen: een getalenteerd meisje met een voorliefde voor tatoeages en een lichte hang naar zelfverminking. Ze laat zich met regelmaat verleiden seks te hebben met mannen – en af en toe met vrouwen – die het niet altijd goed met haar voorhebben. Ze is ook nog steeds niet over de dood van haar vader heen. Wel is ze gezegend met het scherpe vermogen dit allemaal vrolijk in perspectief te plaatsen. In dertig korte, vindingrijke en uiterst gevarieerde verhalen volgen we het leven, de dromen en de (mislukte) avonturen van Gretchen, een meisje dat niet geheel toevallig op Anneliese Mackintosh lijkt; een meisje op wie je verliefd wordt of in wie je jezelf herkent.

Het verhaal van iemand anders door Anneliese Mackintosh
Uitgeverij AtlasContact, €19,99, ISBN 978-90-254-4510-2

Tags : , , , , , ,
Geplaatst op 02 november 2015 - 0 reacties op dit artikel.

Horowitz, Anthony – Trigger Mortis

trigger_mortisJames Bond krijgt een moderne makeover in “Trigger Mortis”, een nieuwe Bond-roman door auteur Anthony Horowitz. De Britse geheime agent leeft niet alleen samen zijn vriendin, hij heeft ook een uitgesproken homoseksuele vriend.

Pussy Galore maakt een comeback als de geliefde van 007 in de roman en het tweetal woont samen in het Chelsea van de late jaren 1950. Dit is de eerste keer dat één van Bonds veroveringen terugkomt na een rol in een vorige roman.

In “Goldfinger”, wordt Pussy Galore geportretteerd als een lesbienne die zo erg overmand wordt door lust voor 007 dat ze zijn charmes niet kan weerstaan. “Eén van de uitdagingen bij het schrijven van dit boek was de overtuiging dat een heteroseksuele man het leven van een lesbienne kan veranderen en haar hart kan veroveren”, vertelt Horowitz. “Dat is iets wat niet meer van deze tijd is. Dus, hoe doorbreek je dit? Hoe kan je trouw blijven aan het originele concept en toch geen mensen beledigen in de 21ste eeuw?”

“Als je “Trigger Mortis” leest, zal je merken dat er een kleine draai wordt gegeven aan het verhaal, waardoor Bond betaald wordt gezet voor zijn paternalistische houding”.

De auteur voegde ook een homovriend toe aan de entourage van de superspion in een poging om de held te moderniseren. Ook de veelwijverij en het kettingroken van Bond werd aangepakt.

“Hij rookt sigaretten, hij rookt heel veel sigaretten. Maar dan laat ik hem een krantenartikel lezen waardoor hij er wordt aan herinnerd dat die dingen hem kanker zullen bezorgen. Wat vrouwen betreft, heeft hij zo’n erge betuttelende, vleselijke houding wat typisch is voor de James Bond uit de originele boeken. Maar door sterke vrouwenpersonages te creëren wordt die houding van Bond uitgedaagd.

“Ik gaf hem ook een uitgesproken homoseksuele vriend die hem berispt en die Bond aantoont dat hij in de moderne tijd leeft en niet meer in de middeleeuwen.

Trigger Mortis door Anthony Horowitz

Tags : , ,
Geplaatst op 10 september 2015 - 0 reacties op dit artikel.

Huston, Anjelica – In de schijnwerpers

anjelica_hustonAls kind maakte ze kennis met Marlon Brando, Marilyn Monroe, Richard Avedon, Marianne Faithfull, ze trouwde met Jack Nicholson en later met Bob Graham, en ontmoette Ava Gardner, Joni Mitchell, Roman Polanski, Gwyneth Paltrow en vele anderen. Anjelica Huston, ons welbekend door haar vertolking van Morticia Addams in “The Addams Family”, is de dochter van de befaamde regisseur John Huston. Ze groeide op tussen de flamboyante filmsterren en muzikanten die het familielandhuis in Ierland veelvuldig bezochten en werd volwassen op filmsets in Londen, New York en Hollywood. In In de schijnwerpers beschrijft Anjelica haar leven van glitter & glamour. Ook de schaduwkanten ervan doet ze onverbloemd uit de doeken. Een intrigerend kijkje achter de schermen van een fascinerende, maar ook bedrieglijke wereld.

In de schijnwerpers door Anjelica Huston
Uitgeverij Atlas Contact, €34,99, ISBN 978-90-450-450-2087-7

Fox, Hunter – A Billionaire Dinosaur Forced Me Gay

a_billionaire_dinosaur_forced_me_gayWe zijn het jaar 2014 en dinosaurussen hebben de controle over de wereldeconomie overgenomen dankzij enkele griezelige, nauwkeurige beursvoorspellingen. Nadat hij is afgestudeerd aan het NUY wordt John als assistent ingehuurd door één van de grootste beursbedrijven op Wall Street. Zijn baas, wordt beschouwd als de beste zakenman van de eeuw. Maar het is wel een dinosaurus!

Deze homo-erotische roman bestaat uit 3,500 woorden ruwe seks, dubbelzinnigheden en veel meer.

A Billionaire Dinosaur Forced Me Gay door Fox Hunter

Beschikbaar als e-book.

Tags : , , , ,
Geplaatst op 16 november 2014 - 0 reacties op dit artikel.

Brouwers, Jeroen – Het hout

het-houtIn een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats. Broeder Bonaventura is er getuige van en zwijgt zoals iedereen. Maakt dit hem medeplichtig? “Het hout” geeft een indringend beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging en frustratie oproepen van wie er het slachtoffer van zijn geweest.

Met “Het hout” viert Jeroen Brouwers (1940) vijgtig jaar schrijverschap. In 1964 debuteerde hij met de verhalenbundel “Het mes op de keel”. Hij bereikte het groet publiek in 1981 met “Bezonken rood”. In 1995 werd de Franse vertaling hiervan (”Rouge décanté”) onderscheiden met de Prix Fémina Etranger.

Jeroen brouwers ontving vele literaire prijzen. Zo kreeg hij voor “Geheime kamers” (2000) de AKO Literatuurprijs, de Multatuliprijs, de Gouden Uil en Humo’s Gouden Bladwijzer.

Zijn volledige oeuvre werd in 1993 bekroond met de Constantijn Huygenprijs en in 2007 met de Prijs der Nederlandse Letteren.

Het hout door Jeroen Brouwers
Atlas Contact, €19,99 (paperback), ISBN 978-90-254-4225-5

Van Tunen, Miriam – Van achter de kast

van_achter_de_kastMiriam van Tunen komt uit de kast voor familie, vrienden en de kerkelijke gemeenschap waar zij actief bij betrokken is. Ze stuit op onwetendheid, afkeuring en verdriet.

In dit boek vertelt ze het verhaal van haar coming-out met persoonlijke anekdotes, informatieve stukjes en openhartige briefwisselingen. “Van achter de kast” is een integer boek waarmee Miriam de acceptatie van homoseksualiteit onder christenen wil bevorderen.

Miriam van Tunen is overtuigd christen. Met “Van achter de kast” laat ze zien welke reis je moet maken op het moment dat je binnen de christelijke gemeenschap uit de kast komt. Ze is gelukkig getrouwd met Liesbeth.

Van achter de kast door Miriam Van Tunen
Uitgeverij Kok, €15,99, ISBN 978-90-435-2407-0

Tags : , , , , ,
Geplaatst op 01 oktober 2014 - 0 reacties op dit artikel.