Vaticaan haalt fel uit naar homohuwelijk

vaticaanTijdens het voorbije weekend verklaarde het Vaticaan op de radio en in kranten dat men er met nog meer ijver gaat strijden tegen het homohuwelijk.

Nadat vorige week in drie Amerikaanse Staten (Maine, Maryland en Washington) voor de legalisering van het homohuwelijk werd gekozen en in Frankrijk wordt gewerkt aan de grondwet om het homohuwelijk mogelijk te maken, herinnerde het Vaticaan haar trouwe gelovigen dat de Rooms-Katholieke kerk nog altijd stevig gekant is tegen het homohuwelijk.

“Het mag duidelijk zijn dat er in de Westerse landen een wijdverspreide tendens bestaat om de klassieke visie op het huwelijk tussen man en vrouw, te wijzigen. Of beter nog, er wordt getracht om die visie op te geven en de specifieke en bevoorrechte erkenning van het klassieke huwelijk ook aan andere vormen van samenleven te geven”, zei pater Frederico Lombardi op Radio Vaticaan.

Lombardi zei ook nog dat na de goedkeuring van het homohuwelijk ook mannen en vrouwen zullen volgen die willen huwen met meerder echtgenoten. In een Vaticaanse krant stond ondertussen een artikel waarin werd verklaard  dat steun voor het homohuwelijk ” een ideologie is die gebaseerd is op politieke correctheid waardoor elke cultuur wordt bedreigd”.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 12 november 2012 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

1 reactie to “Vaticaan haalt fel uit naar homohuwelijk”

 1. Urchie 12 november 2012 at 19:53 Permalink

  Zijn ze tegen zichzelf binnen de kerk? Hoe hypocriet: het wemelt van de schijnheilige ‘de-kat-in-het-donker-knijpende’ praktiserende (zelfs misbruikende) homo’s binnen de kerk! Ik weet wel beter, maar zou bijna zeggen: de kerk heeft homoseksualiteit uitgevonden! Soms lijkt de kerk meer op dictatuur: priester mogen niet trouwen (noch met vrouw, noch met man. wel met God; was dat niet een man?!), condooms mogen niet (zelfs niet tegen hiv!). Waar staat dat alles in de Bijbel? Condooms bestonden toen nog niet! Hiv trouwens ook niet. Duidelijk dus een interpretatie van de kerk! De kerk legt dingen uit zoals het haar het beste uitkomt! De kerk is oer conservatief om macht te houden en de volgelingen dom en onmondig te houden. Zo is het al eeuwen. Laat de kerk lekker een chinese muur om zich heen bouwen en de priesters lekker met elkaar spelen, maar de gelovigen hun eigen leven laten leiden! Mijn visie: geloof staat los van het instituut kerk.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.