Vaticaan beschuldigt homo’s van kindermisbruik

vaticaan-pausHet zijn niet pedoseksuelen die de afgelopen jaren zorgden voor seksschandalen binnen de rooms-katholieke kerk, maar homo’s die kicken op tienerjongens. Dat zei aartsbisschop Silvano Tomasi op een vergadering van de VN-mensenrechtencommissie in Genève. Hij is de permanente waarnemer van het Vaticaan bij de Verenigde Naties.

“De meerderheid van katholieke priesters die zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik zijn geen pedofielen, maar homoseksuelen, die aangetrokken worden tot seks met jonge pubers”, aldus Tomasi. Volgens hem blijkt uit onderzoek dat in totaal “slechts” 1,5 à 5% van de katholieke priesters kinderen zouden hebben misbruikt.

Hij citeerde uit statistieken van de Amerikaanse krant Christian Scientist Monitor om aan te tonen dat de meeste Amerikaanse kerken die in pedofiliemisbruiken worden genoemd, prostestants zijn en dat seksueel misbruik binnen de joodse gemeenschap gemeengoed is. Hij voegde daar aan toe dat seksueel misbruik veel vaker wordt gepleegd door familieleden, babysitters, vrienden, kennissen en buren. Ook jongens maken zich vaak schuldig aan seksueel misbruik van andere kinderen.

Volgens Tomasi moet eerder dan het woord pedofilie, het woord “ephebofilie” worden gebruikt, dat staat voor de homoseksuele aantrekkingskracht tot jonge pubers. “Van alle priesters die bij seksueel misbruik betrokken waren, mag 80 à 90% tot een minderheid worden gerekend die seksueel actief is met jongens tussen de 11 en 17 jaar oud”, zei Tomasi nog. (bron: Gay Krant)

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 03 oktober 2009 - 2 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

2 reacties to “Vaticaan beschuldigt homo’s van kindermisbruik”

 1. angelus 4 oktober 2009 at 10:51 Permalink

  Nog een zielige pging van het Vaticaan en de Kerk in het algemeen om zichzelf vrij te pleiten van zgn. ‘zondes’ of gruwelijkheden zoals wij het noemen, en een minderheid ervan te beschuldigen duiveks te zijn en daarmee de bron van alle kwaad en zonder te zijn.
  Hoe heeft zulk een instituut 2000 jaar lang overleeft? Door onderddrukking en drieging. Is het niet tijd dat in deze tijd zulk een gecorrupteerde godsdienst uitsterft???

 2. Jacques 4 oktober 2009 at 13:29 Permalink

  Zijn ze weer bezig een schuldige te zoeken en dan hun handen in onschuld willen wassen.Dit doen ze nu al eeuwen.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.