Van Bijsterveldt welkom op Amsterdam Gay Pride

van-bijsterveldtNederlands minister Van Bijsterveldt is welkom om mee te varen tijdens de Amsterdam Gay Pride. Organisator ProGay en homobelangenvereniging COC Nederland zijn van mening dat het evenement juist een goede gelegenheid is om de minister te overtuigen dat er een einde moet komen aan het fenomeen ‘weigerambtenaar’.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer liet Van Bijsterveldt onlangs weten dat ze geen einde wil maken aan trouwambtenaren die geen homostellen willen trouwen. Ook wil ze voorlichting op scholen over homo- en transseksualiteit niet verplicht stellen. Op internet ontstonden daardoor verschillende actiegroepen die de deelname van de minister aan de botenparade van de Amsterdam Gay Pride eventueel zelfs met geweld wilden belemmeren.

Overtuigen met argumenten
“We willen de minister overtuigen met argumenten en niet met waterbommen”, zegt COC-voorzitter Vera Bergkamp. “Ik begrijp de boosheid van homo’s en lesbiennes volledig. Als het aan het COC had gelegen waren er nooit weigerambtenaren geweest en was voorlichting al lang verplicht. Om dat te bereiken zijn we ook vanmiddag in de Tweede Kamer en spreken we ook vandaag weer met de minister. Als we haar voor de Amsterdam Gay Pride niet hebben overtuigd, dan hebben we nog vier uur op de boot tijdens de parade.”

Tegenstanders
Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol weigerde eerder deze maand een uitnodiging van Van Bijsterveldt om mee te varen op haar OCW-boot vanwege de commotie rond weigerambtenaren. UvA Pride, het platform voor lesbiennes, homo’s biseksuelen ,en transgenders die werkzaam zijn of studeren aan de Universiteit van Amsterdam is nog steeds niet blij met de aanwezigheid van de minister bij de Canal Pride. “De minister heeft net als haar partners VVD en PVV de mond vol over homo-emancipatie, maar ze zijn kennelijk niet bereid om de kern van het probleem aan te pakken,” aldus UvA Pride-voorzitter Laurens Buijs.

De Amsterdam Gay Pride wordt dit jaar gevierd van zondag 31 juli tot en met zondag 7 augustus. De traditionele botenparade vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.