Utrecht krijgt gay alert

utrechtDe gemeenteraad van Utrecht wil dat er keihard wordt opgetreden tegen de homopesterij in die stad. Dat staat in een oproep die de gemeenteraad naar buiten heeft gebracht. Utrecht krijgt daartoe onder meer een speciaal telefoonnummer voor homoseksuelen die zich bedreigd voelen in hun woonomgeving, een ‘gay-alert’.
De gemeenteraad noemt het “verbijsterend” dat in Utrecht weer een homoseksueel is gedwongen om zijn woning te verlaten. De gemeenteraad weigert te accepteren dat er zo respectloos met de persoonlijke levenssfeer van mensen wordt omgegaan. De raad roept het college op tot actie.

De oproep is ondertekend door alle partijen uit de Utrechtse raad. Zij hebben een motie opgesteld waarin zij actie eisen van het college. “De dader moet worden opgepakt en het slachtoffer moet worden geholpen”, aldus de partijen.

Actieplan
De raad eist in die motie dat er een protocol wordt opgesteld. Ook willen de partijen dat het college met Utrechtse homobelangenorganisaties om de tafel gaat zitten om een actieplan te ontwikkelen om de acceptatie van homoseksualiteit in Utrecht te verhogen.

Homobelangenorganisatie COC vindt het initiatief van Utrecht om een gay alert te lanceren “goed, maar niet voldoende”. Dat stelt een woordvoerder van het COC donderdag in een reactie op het speciale telefoonnummer dat homoseksuelen voortaan kunnen bellen als ze zich bedreigd voelen in hun woonomgeving.

“Het is goed dat de gemeente actief de handschoen oppakt”, aldus een zegsman van het COC. “Maar na de hele reeks incidenten is dit niet voldoende. De stad moet alle registers opentrekken om duidelijk te maken dat dit niet wordt getolereerd.”

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 22 oktober 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.