Toiletten voor transseksuelen in Universiteit Sussex

genderneutralDe universiteit van Sussex, een van de hoog aangeschreven academische instellingen in het Verenigd Koninkrijk, plant de bouw van drie verschillende typen van toiletten: een voor mannen, een voor vrouwen en een voor transseksuelen.

De geslachtsneutrale wc-hokjes, bedoeld voor transseksuelen, werden aangevraagd door de studentenvereniging van de universiteit van Sussex in de hoop dat dankzij dit initiatief alle studenten zich welkom zouden voelen.

“Alle barrières doen verdwijnen’”
Imogen Adie, woordvoerder van de Studentenvereniging: “We willen alle barrières doen verdwijnen, zodat alle studenten zich welkom voelen op deze universiteit. Iedereen staat hier erg open voor, de universiteit is een open gemeenschap en we willen dat iedereen dat weet. We willen de schoolcarrière van alle studenten zo makkelijk mogelijk maken. Het is pijnlijk voor transseksuelen om elke dag te moeten antwoorden in welk hokje ze passen, maar door toiletten op basis van geslacht in te delen, vragen we hen dit elke dag te doen. We willen dat de universiteit geslachtsneutrale wc-hokjes plaatst, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt op de campus.”

“Waarom geen toilet voor mensen met dwerggroei”
Toch is niet iedereen blij met deze beslissing, een derdejaarsstudent vindt het voorstel belachelijk: “Heeft de studentenvereniging geen belangrijkere thema’s om zich over te buigen? Als je dan toch bezig bent, waarom ijveren ze dan niet voor een toilet voor mensen met dwerggroei?”

Een woordvoerster van de universiteit van Sussex bevestigde dat het voorstel is gedaan door de studentenvereniging en dat de universiteit zich nu over het thema buigt.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 22 oktober 2013 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.