Startival : de startdag van Wel Jong Niet Hetero

startival-wel-jong-niet-heteroVandaag 19 september kan je in Kessel-Lo (vlakbij Leuven) naar Startival, een evenement van holebi jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. “Hét evenement van staatsbelang voor tolero’s in Vlaanderen dit weekend”, noemt de organisatie het.

“Vorig jaar was ’t voor ons de eerste keer dat we een startdag in jeugdbewegingsstijl organiseerden. Toen zat de sfeer er al dik in. Een tweede editie kan alleen maar beter zijn”, zegt Seppe Geerts van Wel Jong Niet Hetero.

“Startival is een echt festival: veel volk, verschillende groepjes, drank, eten… Zo kan het festivalgevoel ook in september nog wat blijven hangen. Anderzijds is het ook echt de startdag van onze werking: de nationale teams en lokale groepen stellen zich voor en de jaarlijkse awards voor de lokale groepen worden uitgereikt”.

Maar Startival is niet enkel een feest. Seppe Geerts : “We maken gebruik van de gelegenheid om ons jaarthema te lanceren. En ditmaal gaan we voor een ernstige zaak. HIV-cijfers stijgen verontrustend binnen onze doelgroep, en daar willen we een condoompje voor steken. Jongens moeten weten dat ze met elk seksueel contact risico lopen. Het is onze opdracht hen te leren hoe ze zichzelf en anderen daarin kunnen beschermen”.

Praktisch
Startival gaat door in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo (Leuven) en is vlot bereikbaar. Het programma start om 10u. Inkom is € 8 voor jongeren tot 30 jaar, € 10 voor +30ers. Meer info op de website van Wel Jong Niet Hetero.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 19 september 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “Startival : de startdag van Wel Jong Niet Hetero”

 1. schipper48 20 september 2009 at 10:55 Permalink

  ik ben niet 100% hetero zoals mijn ouders het gewild hadden maar ik hou ook van jonge jongens en of oudere mannen, maar ik ben niet die man die val op de extreme homo mannen maar ik ben ook niet de jongste meer in deze club ik ben al 61 jr ,maar het leukste wat mij goed doet is samen zijn met jongens die lekker rustig kunnen zijn en ook houden van lekker knuffelen, niet van boem ik wil jouw alleen neuken daar vind ik niks aan.
  wie kan zich in mijn patroon vinden en hou er ook van om rustig te genieten ,


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.