Samuel normaal volgende week bij homo-papa’s

Schermafbeelding 2011-01-26 om 20.00.40Samuel, het zoontje van een Belgisch homopaar dat door een draagmoeder in Oekraïne op de wereld werd gezet, zou in principe vanaf midden volgende week in België kunnen zijn, nu Buitenlandse Zaken een paspoort voor het kind zal afleveren. Dat vertelde Peter Meurrens (37), de meevader van het intussen 2-jarige jongetje, vrijdag aan Belga.

“De uitspraak van de rechter is uitvoerbaar, wat betekent dat er een paspoort moet worden afgeleverd, zolang er geen uitspraak in beroep is”, na een eventueel beroep van het openbaar ministerie, verklaarde Meurrens.

De minister van Buitenlandse Zaken, Steven Vanackere, zal het consulaat in Oekraïne de opdracht geven een paspoort af te leveren. “We stuurden al een foto van Samuel op, alsook de uitspraak van de rechter”, zei de meevader van het jongetje.

Omdat Meurrens en zijn partner Laurent Ghilain (27) niet welkom zijn in Oekraïne, kunnen zij hun zoontje niet zelf gaan halen. Afhankelijk van wat juridisch vereist wordt, zal de Belgische advocaat van het koppel of iemand van de familie van Meurrens en Ghilain het kind gaan halen. Samuel verblijft intussen bij de Oekraïense advocate van de ouders, in Oekraïne.

De wensouders vechten al twee jaar om het jongetje naar België te halen en haalden eerder deze week hun slag thuis voor de rechter. Het parket kan nog wel beroep aantekenen tegen het vonnis.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 18 februari 2011 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

1 reactie to “Samuel normaal volgende week bij homo-papa’s”

 1. wolf lefevre 20 februari 2011 at 16:31 Permalink

  Waar is er sprake van België? Ze wonen in het zuiden van Frankrijk, waar homohuwelijk en adoptie nie kan. Daarom dient dan de belgische politiek en diplomatie. Dank u.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.