Reformatisch Dagblad houdt van homo’s… die single zijn

steef-de-bruijnSteef de Bruijn, adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad, kreeg maandag de volle laag van vele twitteraars na een column waarin hij Boer zoekt vrouw “een duivelse strategie het huwelijk te ondermijnen en het homohuwelijk te promoten” noemt. Vandaag reageert De Bruijn: “Ik hou van homo’s, echt, maar heb er grote moeite mee als ze een relatie met elkaar aangaan.”

“Wekelijks worden vier miljoen mensen gehersenspoeld in een duivelse strategie het huwelijk te ondermijnen. Eerst door kijkers wijs te maken dat je de beste levenspartner vindt via een soort ratrace en daarna door de indruk te wekken dat het volstrekt normaal is dat je als man een andere man zoekt om je leven mee te delen”, schreef De Bruijn maandag.

Eng, walgelijk, bizar, 15de eeuws, ziek en achterlijk, klonk het veelvuldig op Twitter. Of zoals twitteraar Anne-Marie schrijft: “Ik las het Reformatorisch Dagblad nog wel eens bij mijn oma, tranen met tuiten gelachen, maar dit is echt triest.”

Interview
Het Reformatorisch Dagblad voelde zich geroepen om te reageren op de sociale-mediakritiek en plaatste vandaag een interview met De Bruijn. “Ik zou een arm willen slaan om elke homo die zich hierdoor gekwetst voelt. Als er afschuw doorklinkt in mijn woorden, is dat zeker niet naar hen persoonlijk bedoeld, maar doel ik op de homolobby.”

Maar toch zegt De Bruijn “geen lettere terug te nemen van wat hij geschreven heeft. eIk heb homo’s niet vergeleken met duivels, zoals sommigen twitterden. Ik zie de afbraak van het huwelijk, of dat nu het gevolg is van samenwonen of van de homolobby, als een list van satan, inderdaad. Hij probeert al vanaf het begin, toen God het huwelijk instelde, tweespalt te bewerken en Boer zoekt vrouw of Boer zoekt man past prima in zijn strategie. Dat zo’n programma massaal bekeken wordt, bewijst het succes daarvan.e

Ook ontkent De Bruijn dat hij het programma nooit zou hebben bekeken. In zijn eerste column schrijft hij: “Over de inhoud kan ik weinig vertellen omdat ik niet bij die 4 miljoen Nederlanders hoor, maar van tijd tot tijd hoor ik anderen erover praten.” Vandaag zegt De Bruijn: ‘Natuurlijk heb ik daar eerst naar gekeken voor ik erover schreef. Maar niet op zondag.”

Of hij met zijn repliek de angel uit de kritiek heeft getrokken valt te betwijfelen. Zoals twitteraar Piter het verwoord: “Als die Reformatorisch Dagblad-knul een arm om mij heen legt, krijgt ‘ie een knal tegen z’n kanus.”

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 oktober 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.