Paus: “Homohuwelijk is einde van de samenleving”

paus-benedictus“Er is ook een behoefte te erkennen om de natuurlijke structuur van het huwelijk te promoten als verbintenis van een man en een vrouw in het gezicht van de pogingen om het juridisch gelijk te stellen aan radicale verschillende soorten van verbintenissen. Dergelijke pogingen schaden en destabiliseren het huwelijk en verduisteren er de specifieke aard van en de onmisbare rol in de maatschappij. Deze principes zijn geen waarheden van het geloof, noch zijn ze een gewoon logisch gevolg van het recht op godsdienstvrijheid. Ze zitten ingebakken in de menselijke natuur, zijn toegankelijk voor rede en dus gemeenschappelijk voor de hele mensheid. De pogingen van de kerk om ze te bevorderen hebben daarom geen confessioneel karakter maar zijn gericht naar alle mensen, ongeacht hun religieuze overtuiging. Inspanningen van deze aard zijn noodzakelijk omdat meer en meer van deze beginselen worden ontkend of verkeerd begrepen, omdat deze verbintenissen een belediging vormen voor de waarheid van de menselijke persoon, en ernstige schade toebrengen aan gerechtigheid en vrede.”

Fragment uit de boodschap van Paus Benedictus XVI voor de Werelddag van de Vrede 2013, op 1 januari, getiteld “Zalig de vredestichters”.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 15 december 2012 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : ,

1 reactie to “Paus: “Homohuwelijk is einde van de samenleving””

 1. Kenny 15 december 2012 at 13:01 Permalink

  Me dunkt dat uispraken als deze véél gevaarlijker zijn voor de gerechtigheid en vrede… Hoeveel holebi’s moeten nog worden afgemaakt als beesten, met de morele goedkeuring van bovenstaande vooraleer de onziinigheid van zijn uitspraken tot hem doordringen?

  Vrede aan alle mensen van goede wil…

  Oordeel niet, gij zult zelf beoordeeld worden

  Heb uw naasten lief

  Behandel andren niet zoals ge zelf niet wilt behandeld worden

  Zeggen deze zaken bovenstaand individu iets? Of zijn dit vage begrippen die reeds lang uit de bijbel geschrapt werden?


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.