Open VLD wil snel Belgisch paspoort voor Samuel

loryn-parysGisteren besliste de rechtbank in Brussel dat de kleine Samuel Ghillain die al twee jaar noodgedwongen in Oekraïne verblijft de Belgische nationaliteit heeft. Samuel heeft een Belgische papa die hem met de hulp van een Oekraïense mama op de wereld zette. Omdat de Belgische ambassade Samuel een Belgisch paspoort weigerde, zit hij in een weeshuis in Oekraïne terwijl hij twee papa’s heeft die niets liever zouden doen dan voor hem zorgen.

Hilde Vautmans en Lorin Parys (foto) van Open VLD zijn blij met de menselijke en pragmatische beslissing van de rechtbank maar maken zich zorgen over de medewerking van Buitenlandse Zaken en het afleveren van een paspoort. Ze vragen dat de ambassade nu eindelijk zijn missie vervult en Belgen in het buitenland bijstaat. En dus Samuel zo snel mogelijk met zijn papa’s verenigt.

Met de uitspraak van gisteren zou Samuel in theorie snel in België moeten kunnen zijn. Maar vandaag blijkt Buitenlandse Zaken niet geneigd te zijn een paspoort af te leveren en overweegt het Openbaar Ministerie ernstig om beroep in te stellen tegen de beslissing die Samuel de Belgische nationaliteit toekent. Daarbij wordt verwezen naar het feit dat er mogelijk commercieel draagmoederschap in het spel is. Een argumentatie die de rechtbank gisteren van tafel heeft geveegd omdat de nationaliteit van Samuel vast staat, hij heeft immers een Belgische biologische vader.

Hilde Vautmans en Lorin Parys vinden dat de lijdensweg van Samuel nu wel lang genoeg geduurd heeft. Volharden in de boosheid die Buitenlandse Zaken aan de dag heeft gelegd, is na de uitspraak van gisteren niet meer nodig. Het gezond verstand en het belang van het kind moeten nu eindelijk de overhand krijgen in deze zaak. Afzien van beroep en het afleveren van een paspoort is nu noodzakelijk.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 februari 2011 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.