Moslim-homohuwelijk gezegend door imam

zahed-dinTwee homoseksuele moslimmannen, die erg verliefd zijn op elkaar, zijn in Frankrijk in het huwelijksbootje gestapt met de zegen van een imam.

Ludovic Mohamed Zahed, een Franse man met Algerijnse roots, en zijn Zuid-Afrikaanse partner Qiyam al-Din, trouwden naar verluidt met elkaar in overeenstemming met de wetten van de Sharia. Dit gebeurde in het bijzijn van de Mauritiaanse iman Jamal, die hun huwelijk inzegende op 12 februari 2012. De twee mannen waren al eerder in het homohuwelijk getreden in Zuid-Afrika.

Op de Franse televisie vertelde Zahed hoe hij vorig jaar Din ontmoette op een aids-conferentie in Zuid-Afrika: “Ik zat in de zaal toen een imam, die zelf ook homo is, mij voorstelde aan Din. We ontdekten dat we heel wat gemeen hadden en we bewonderden elkaar. Na de conferentie bleef ik twee maanden in Zuid-Afrika en besloten we om er te trouwen met elkaar. Na het huwelijk, dat werd georganiseerd door de familie van Din, keerde het koppel terug naar Frankrijk en gingen ze in een Parijse voorstad wonen. Ze hoopten dat de Franse overheid hun huwelijk zou erkennen. (In Frankrijk is het homohuwelijk nog niet wettelijk goedgekeurd).

Maar de Franse autoriteiten weigerden. Volgens Zahed, die de goedkeuring van zijn familie kreeg om te huwen met Din, stuit hij op meer obstakels met de Franse wet, dan op discrimatie van Moslims. Hoewel het huwelijk nog steeds niet legaal is in Frankrijk, besloot hij om er een familiefeest van te maken en nam hij een Mauritiaanse imam onder de arm. De inzegening vond plaats in een woonhuis in Servon en werd bijgewoond door zijn ouders en door enkele vrienden. Hij zegt: “Trouwen in het bijzijn van mijn familie was voor mij als een nieuwe start. Ik had nooit durven dromen dat die dag zou komen. Ik zag de vreugde in de ogen van mijn ouders nadat ze eerst mijn geaardheid hadden afgekeurd en uit alle macht hadden geprobeerd om zijn seksualiteit te veranderen.”

Zahed kreeg aids op zijn 19de, maar de ziekte gaf hem een nieuw doel in zijn leven en bracht hem nauwer in contact met zijn religie. “Ik begon steeds meer te bidden, werd religieus en nam een meer eenvoudig leven aan. Ondanks de bedreigingen die ik krijg per telefoon om via internet en ondanks de negatieve opmerkingen die ik krijg van Arabieren en Moslims, voel ik mij vandaag beter dan ooit”, zegt hij.

Zahed wil zijn studies over de Islam en homoseksualiteit verder zetten. Hij is ook noodzakelijk dat zijn man een vergunning krijgt om in Frankrijk te blijven en te werken.

Uit angst voor discriminatie heeft het koppel geen plannen om naar een Moslim-land te reizen. “We willen in Frankrijk blijven omdat mijn man echt van dit land houdt. Als hij echter onmogelijk kan blijven, zullen we terugkeren naar Zuid-Frankrijk”, vertelt Zahed.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.