Model bekent gruwelijke moord op vriend

renato-seabraDe advocaten van Renato Seabra, het Portugese model dat momenteel in New York terecht staat voor de moord op zijn vriend, hebben enkele bizarre verdedigingstheorieën geuit bij de start van het proces. Advocaat Rubin Sinins beweerde dat Seabra, 21, zo “verscheurd” werd door zijn liefde voor de veel oudere, bekende journalist en homo-activist Carlos Castro, dat hij de man doodsloeg en stampte, hem castreerde met een kurkentrekker en dan de testikels van het slachtoffer droeg als armbanden om “hun kracht te oogsten om het homoseksualiteit-virus uit te vegen, zoals God hem had opgedragen.”

“Hij droeg er een aan elke pols”, zei Sinins. “Hij deed dit om zich te beschermen. Hij kon ook de kracht oogsten. Hij wandelde door de straten van Manhattan en raakte mensen aan, omdat hij de kracht had om hen te genezen van Aids.”

Volgens Sinins had het model een plotse zenuwinzinking en dat dit de reden was waarom hij zich aangaf bij de politie. “Hij wou uitleggen waarom hij Castro had vermoord, omdat hij dacht dat wat hij had gedaan goed was.”

De advocaten van Seabra proberen om hem ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren (waardoor hij naar een psychiatrische instelling zou gestuurd worden in plaats van naar de gevangenis), maar de aanklagers pikken dit niet.

Advocaat Maxine Rosenthal insinueerde dat Seabra “vooral op geld uit was en dat hij een carrière als model ambieerde. Hij wou bekend worden en geld verdienen. Hij wou ook mooie spullen – zoals kledij, elektronische apparaten en geschenken – kunnen kopen voor zijn familie. Hij wou eten in chique restaurants. Toen Carlos Castro opdook in het leven van Renato Seabra, begon hij om die reden een relatie met hem.”

Naar verluidt vloog Castro met de jongeman van Portugal naar de Verenigde Staten om hem voor te stellen aan modellenbureaus. Volgens vrienden verliepen hun eerste weken samen in New York, idyllisch. Maar er kwam ruzie toen Seabra werd betrapt terwijl hij aanpapte met vrouwen. Castro boekte meteen een terugvlucht voor Seabra. Er ontstond een gevecht en Seabra sloeg Castro dood met een computer-monitor.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 11 oktober 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.