Mika ziet het terug zitten

mikaNa een writersblock van anderhalf jaar, een verbroken relatie en een traumatisch ongeluk kwam voor de Engelse popartiest Mika de ommekeer. “Mijn vorige album ziet goed in elkaar, maar mist urgentie omdat ik een gebroken hart had. Toen ik verliefd werd, schreef ik weer songs die je bij de strot pakken, dat hoor je op The Origin Of Love.”

“The Origin Of Love” is het derde album van de Brits-Libanese Mika. Van zijn debuutalbum “Live In Cartoon Motion” uit 2007 werden wereldwijd zes miljoen exemplaren verkocht en de hits Grace Kelly, Big Girl (You Are Beautiful) en Relax, Take It Easy domineerden anderhalf jaar de wereldwijde hitlijsten. Maar opvolger “The Boy Who Knew Too Much” dat in 2009 verscheen, was een redelijke flop, iets dat de flamboyante Mika zich terdege besefte. ”Anderhalf jaar kon ik geen nummer schrijven, ik had een verschrikkelijk writersblock. Ik wist dat mijn derde album echt goed moest worden en weer net zo fris moest klinken als mijn debuut.” Schrijven ging niet, maar ook zijn persoonlijke leven liep niet soepel.

Nieuwe man
“Mijn relatie ging op een vervelende manier uit en mijn zus viel voor mijn ogen uit een raam en lag maandenlang in het ziekenhuis. Het was verschrikkelijk.” Een paar maanden van ziekenbezoek gingen voorbij. “Ik ontmoette een nieuwe man waar ik enorm verliefd op werd en begon weer te leven. De adrenaline spoot door mijn aderen en al snel kwam het eerste nummer The Origin Of Love.”

Mika wist niet hoe gauw hij zijn koffers moest pakken om naar producer Nick Littlemore van Empire Of The Sun in Montreal te vliegen. Iets dat zijn zus hem niet in dank afnam. “Ze haatte me omdat ik zeven maanden in Montreal bleef om het album te maken terwijl zij me nodig had. Gelukkig praten we nu weer met elkaar en gaat het goed met haar”, lacht Mika.

Celebrate is de eerste single van “The Origin Of Love” en ligt qua sound in het verlengde van het succesvolle debuutalbum. “Ten tijde van mijn tweede album had ik liefdesverdriet. Die plaat heeft niet de urgentie van mijn debuut en deze plaat. Ik schrijf nu eenmaal betere songs als ik verliefd ben.”

Volgens Mika zorgt verliefdheid ervoor dat schrijven vanzelf gaat.
“Meestal moet ik hard werken voor mijn muziek, maar de nummers die echt goed zijn, komen vanzelf. Het is als overgeven: het gebeurt vanzelf, je hoeft er niets voor te doen!”

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 19 september 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.