Man Albert Verlinde als burgemeester

onno-hoesDe gemeenteraad van Maastricht heeft VVD’er Onno Hoes (49) voorgedragen als burgemeester van Maastricht. Dat heeft de raad bekendgemaakt.
Hoes was vanaf 1992 lid van Provinciale Staten en hij werd in 2001 lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. Ook is Hoes bekend als de echtgenoot van presentator Albert Verlinde van RTL Boulevard.

Hoes werd naar voren geschoven door de vertrouwenscommissie van de raad en met grote meerderheid door de gemeenteraad gekozen als kandidaat.

Volgens de raad voegt Hoes duidelijk meerwaarde toe aan de invulling van het burgemeesterschap van Maastricht. De raad noemt openbare orde en veiligheid een belangrijk thema voor Maastricht. Door zijn ervaring als gedeputeerde in Noord-Brabant met rampenbestrijding en zijn visie op veiligheidsvraagstukken heeft Hoes een goede kennis over dit onderwerp, zo oordeelde de raad.

Verder typeert de raad Hoes als een leider. De VVD’er zou daarom het beste passen in het profiel van een burgemeester die leiding geeft in het zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar Maastricht voor staat, zoals de bevolkingskrimp en de drugsproblematiek.

In de woorden van de raad is Hoes de juiste persoon als het gaat om “een energie uitstralende en ideeënrijke burgemeester, die niet voor de troepen uitloopt”.

De raad liet weten dat er vijf mannelijke kandidaten gesolliciteerd hadden naar het burgermeesterschap van Maastricht, een CDA’er, drie VVD’ers en een D66′er.

De gemeenteraad heeft de gouverneur van Limburg verzocht om de minister van Binnenlandse Zaken te vragen zo snel mogelijk een besluit te nemen over de kandidatuur van Hoes. Als burgemeester zou Hoes de CDA’er Gerd Leers opvolgen. Leers werd begin dit jaar gedwongen op te stappen als burgemeester.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 september 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.