Madonna voor rechter wegens “oproep tot homoseks”

madonnaMadonna wordt er door een Russische groep activisten van beschuldigd tijdens haar optreden in augustus in Sint-Petersburg te hebben opgeroepen tot homoseks tussen minderjarigen. Ze moet zich daarvoor binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Madonna had het publiek opgeroepen om homorechten te verdedigen. Negen leden van de Trade Union of Russian Citizens beschuldigen haar van “godslastering en het toebrengen van schade aan de culturele grondslagen van Sint-Petersburg”. De groep eist ruim 7 miljoen euro aan “compensatie de tijdens het concert opgelopen morele schade”.

Morele schade
Woordvoerder van de groepering Darya Dedova: “Ze heeft gelovigen beledigd en homoseksualiteit gepromoot in het bijzijn van kinderen. Dat is verboden in Sint-Petersburg. Wij, inwoners van onze culturele hoofdstad, hebben kolossale morele schade geleden”.

Recht op vrijheid
Wat had Madonna dan wel gedaan? Ze vroeg het publiek de handen in de lucht te steken met roze armbandjes die waren uitgedeeld ter ondersteuning van homorechten. ‘Toon je liefde en waardering voor de homogemeenschap. We willen vechten voor het recht op vrijheid’, zei ze toen. Een wet van maart dit jaar maakt het promoten van homoseksualiteit strafbaar in Sint-Petersburg. De activisten vinden het onbetamelijk dat kinderen van twaalf het concert bijwoonden.

Ook de vice-premier van Rusland, Dmitry Rogozin, mengde zich in het geschil. Hij tweette: “Elke oude hoer probeert iedereen de les te spellen op het vlak van moraliteit. Neem je kruisbeeld af of doe je onderbroek aan”.

De eerste zitting, gepland voor 11 oktober, werd uitgesteld tot 25 oktober omdat de aanklagers Madonna’s adres niet hadden om haar te dagvaarden, zo meldt RT News.

Madonna stampte al eerder tegen de schenen van het Kremlin toen ze de onmiddellijke vrijlating van de leden van Pussy Riot eiste.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 oktober 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.