Leraar krijgt positieve reacties na coming-out in klas

gay_teacherEen leraar op een basisschool in Engeland besloot ten overstaan van zijn leerlingen uit de kast te komen tijdens een les over homofobie. Na zijn onthulling kreeg hij een emotioneel briefje van een 9-jarige leerlinge. “Ook al ben je homo, ik zal je altijd hetzelfde blijven behandelen.”

In een interview met Pink News liet de leraar, die anoniem wil blijven, weten dat hij besloot voor zijn geaardheid uit te komen, nadat hij aan zijn klas vroeg wie er ooit het woordje ‘homo’ als scheldwoord had gehoord. “Ik was geschokt toen ik zag dat bijna iedereen zijn hand opstak.” Hij vervolgt: “Daarna vroeg ik of iemand dacht dat homoseksueel zijn slecht was. Weer stak bijna iedereen zijn hand op.”

De leraar schrok hier zo van, dat hij besloot zijn klas te vertellen dat hij zelf homo is. Voor de klas kwam het nieuws als een verrassing. “Maar voor hen was het simpel en net zo makkelijk te verwerken als elk ander stukje informatie. Er waren geen meningen, alleen acceptatie.”

Lief briefje
Eén van zijn leerlingen gaf hem een briefje waarin stond dat zij haar leraar niet anders zal gaan behandelen. “Je bent een fantastische leraar en dit zijn gewoon een aantal woorden waarmee ik jou altijd beschrijf: geweldig, fantastisch, briljant en dapper”, schrijft ze.

De leraar geeft aan dat hij erg emotioneel werd toen hij het briefje las. “Ik kreeg er tranen van in mijn ogen en het duurde even voordat ik mijzelf weer bij elkaar had geraapt.” Vervolgens ging hij naar het meisje toe om haar te bedanken. “Toen ik bij haar kwam, haalde ze haar schouders op en herhaalde iets wat een jongen tijdens de les had gezegd: ‘Het is jouw leven.’ Daarna ging ze weer verder met haar wiskunde.”

De leraar geeft aan dat hij blij is dat hij uit de kast is gekomen. “Nu kan ik het tenminste net zo makkelijk over mijn verloofde hebben als mijn collega’s. Ook mijn klas heeft mij nu een beetje beter leren kennen.”

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 december 2014 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.