Kijktip: Monster

monsterAileen Wuornos heeft als klein meisje maar één droom: ooit beroemd worden. In haar zoektocht naar degene die haar zal ontdekken raakt ze reeds vanaf haar 13de verzeild in de prostitutie. Langzaam maar zeker zakt ze weg in een diepe put waar de gedachte aan zelfmoord nooit ver weg is.

Tot ze op een avond in een homobar belandt. Selby, een meisje dat door haar ouders verstoten wordt omwille van haar geaardheid, spreekt haar aan. Wat begint als een voorzichtige vriendschap, wordt al snel een passionele relatie. Wanneer Aileen, Lee, geld tracht te verdienen om een paar nachten met Selby te kunnen doorbrengen, wordt ze op brutale wijze verkracht. Nu ze de dood in de ogen kijkt, kan ze enkel nog aan haar liefde voor Selby denken. Ze schiet haar belager neer.

Lee overtuigt de onwetende Selby om samen weg te vluchten uit het gewone leven, naar een leven in vrijheid, één groot feest en ze besluit, na het dramatische voorval, het prostitutiemilieu vaarwel te zeggen. Met goede moed trekt ze van sollicitatie naar sollicitatie, maar zonder succes. Krampachtig klampt ze zich meer en meer vast aan Selby, haar ‘redder’ en droomt ze het mooiste voor hen beiden. Maar de geldnood blijft aanslepen en Selby dreigt te vertrekken. In een wanhopige poging haar bij zich te houden, verklaart ze waarom ze met de prostitutie gestopt is en biecht ze de moord uiteindelijk op. Om terug in Selby’s behoeften te kunnen voldoen, neemt ze opnieuw haar toevlucht tot de prostitutie. Maar wanneer ze oog in oog staat met haar volgende klant, slaan de stoppen door en ze schiet hem dood.

Aileen kan het leven als prostituee niet meer aan en komt terecht in een spiraal van geweld, waarbij ze nog verschillende slachtoffers maakt. Een nooit eerder gekend gevoel van macht neemt haar in de ban. Wanneer uiteindelijk een signalement verspreid wordt van Aileen en Selby, keert Selby terug huiswaarts. Aileen wordt al snel opgepakt en krijgt de doodstraf…

Vitaya zendt dit misdaaddrama van Patty Jenkins met o.a. Charlize Theron en Christina Ricci uit op zaterdag 25 januari 2014 om 22u20.

Bespreking “Monster”

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 25 januari 2014 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.