Kijktip: Louis Theroux – America’s Most Hated Family In Crisis

louis-therouxFollow-upreportage over de fundamentalistische familie in Phelps.

De eerste documentaire over de Westboro Baptist Church, de beruchte homofobe organisatie van de familie Phelps, uit 2007 maakte veel furore. Dat leidde ondermeer tot een rechtszaak voor het hooggerechtshof en een breuk in de familie. De overgebleven leden werden er alleen extremer door.

Theroux verblijft vier jaar na zijn eerste bezoek een week lang bij de familie . Theroux praat o.a. met twee ex-leden, die door de kerk en hun ouders werden uitgestoten.

BBC2 zendt deze reportage uit op zondag 3 april 2011 om 22u00.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 03 april 2011 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

1 reactie to “Kijktip: Louis Theroux – America’s Most Hated Family In Crisis”

 1. Patrick Vermeirsch 15 oktober 2011 at 08:38 Permalink

  Heb toevallig deze reportage gezien bij vrienden in Nederland; Wij zijn allen hetero’s, maar hebben ons doodgeërgerd aan die vreselijke homo-hatende leden van die beruchte Westboro Baptist Church. Een normaal denkend mens kan niet begrijpen dat er zulke ziekelijk denkende geestelijk zéér ongezonde mensen rondlopen op deze wereld. Maar gezien de helaas vooral in Amerika gegroeide openlijke homohaat, hou ik als ruimdenkende hetero (met lichte bi-gevoelens en enkele goede bi-ervaringen) mijn hart vast; Zal het ooit goedkomen met het mensdom? Zullen alle vormen van fundamentalisme ooit de kop ingedrukt kunnen worden? Want behalve fanatieke homohaters zijn 90 % van de wereldproblemen verzoorzaakt door godsdienstidioten, van welke “winkel”, van welke kerk dan ook. In naam van “mijn god” mag ik mensen van een “andere god of godsdienst” doden of iets van die strekking… Een normaal denkend mens houdt zich vèr van alle vormen van georganiseerd geloof. Met geloof an sich is niets mis, met georganiseerd geloof des te meer. Kijk maar hoe, dicht bij huis hier protestanten en katholieken in Ierland elkaar al sinds mensenheugnis naar het leven staan, en dat gaat dan enkel nog maar over een andere interpretatie van de bijbel. Het is “godsgeklaagd” om in termen van die zogenaamde godsdienstfanaten te spreken.
  Ik ben blij dat ik bij geen enkel clubje hoor. Want er zit vaak een vreselijk geurtje aan.
  En in wezen zijn alle mensen biseksueel, daar ben ik zeker van. De meeste hetero’s hebben het meestal nog niet door van zichzelf, meer is het niet.
  Fundamentalisme is altijd fout. Dat bewijst Theroux hier met zijn stille aanklacht. Ik bewonder hem dat hij bij die fundamentalistische idioten zijn kalmte kon bewaren.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.