Jamaicanen plannen “liefdesmars” tegen homo’s

liefdesmarsChristelijke extremisten in Kingston (Jamaica) hebben het plan opgevat om op 15 september een zogenaamde Mars van de Liefde te houden tegen homoseksualiteit en andere “ondeugden”.

Na de mars zullen deelnemers samenkomen in Mandela park om er te bidden, te luisteren naar christelijke muziek en om er getuigenissen te bieden van zij die werden verlost van vleselijke zondes. Daarnaast zullen ze ook zingen tegen pornografie en ontucht.

De organisatoren van de mars beweren dat ze zich “ernstig zorgen maken over de opkomst en acceptatie van seksuele immoraliteiten in hun geliefde land”. Toch blijven ze “houden van homo’”, maar ze mogen geen seks hebben met elkaar. Op Facebook staat dat dat de organisatoren “geen enkele vorm van geweld (verbaal, fysiek) tegenover holebi’s zullen tolereren en dat homo-bashers beter thuis blijven. Verder wordt ook de Bijbel aangehaald, meer bepaald met 1 Kor 6:9-11 “9 Of weet gij niet, dat onrechtvaardigen het Koninkrijk Gods niet beërven zullen? 10 Dwaalt niet! Hoereerders, afgodendienaars, overspelers, schandjongens, knapenschenders, dieven, geldgierigen, dronkaards, lasteraars of oplichters, zullen het Koninkrijk Gods niet beërven. 11 En sommigen uwer zijn dat geweest. Maar gij hebt u laten afwassen, maar gij zijt geheiligd, maar gij zijt gerechtvaardigd door de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God.

Een recente studie heeft aangetoond dat meer dan 80% van de Jamaicanen ervan overtuigd zijn dat homoseksualiteit immoreel is en 55% gelooft dat holebi’s kunnen worden “genezen”.

Holebi-activisten hebben al gereageerd op de geplande “liefdesmars”. Zij vinden het onrechtvaardig dat holebi-verenigingen geen toestemming krijgen in Jamaica om een evenement te organiseren. Eerste Minister van Jamaica Portia Simpson-Miller wenste niet te reageren.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 14 september 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.