Homotiener hersendood geslagen

clément-méricClément Méric, een 18-jarige student en homo-activist is gisterenavond in Parijs door die skinheads hersendood geslagen. Méric staat bekend omwille van zijn radicaal links activisme. Aangenomen wordt dat Méric werd geslagen omdat hij zich heeft ingezet voor de goedkeuring van het homohuwelijk in Frankrijk.

Volgens ooggetuigen en de politie was een groepje van linkse activisten – met o.a. Méric – gisteren aan het winkelen in de rue Caumartin in het 9de arrondissement van Parijs. Toen rechtse activisten dezelfde winkel binnenkwamen, leidde dit tot verbaal geweld. Toen de groep van Méric de winkel verliet, had de extreem-rechtse groep al om versterking gevraagd. Méric werd geslagen door een man met een boksbeugel, viel op de grond en kwam met zijn hoofd op een paal terecht.

De Franse President François Hollande heeft de aanval al veroordeeld. Hij verklaart: “Ik heb de meest rigoureuze mogelijke instructies gegeven zodat de daders van deze verfoeilijke daad kunen worden gearresteerd in een zo vroeg mogelijk stadium.”

De linkse partij beschuldigt de neo-Nazi skinheadgroep JNR (Jeune Nationaliste Revolutionnaire) van de aanval, maar deze ontkennen elke betrokkenheid. Jean-Luc Mélénchon, leider van Links, roept op tot een ontbinding van alle extreem-rechtse groepen omwille van hun “talrijke geweldplegingen in Parijs en in Frankrijk”. Deze avond is er in Parijs nog een wake ter ere van Méric.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 06 juni 2013 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

1 reactie to “Homotiener hersendood geslagen”

 1. regina walther 7 juni 2013 at 02:45 Permalink

  ik heb hier geen woorden voor…..we leven niet meer in de middeleeuwen!!! walgelijk,laat ieder mens zijn eigen keuzes maken,leven en laten leven. respect pff ze weten niet eens hoe je t schrijft c


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.