Homo’s steeds vroeger uit de kast

homobabyNederlandse homoseksuele jongeren komen steeds eerder uit voor hun geaardheid. De leeftijd waarop jongens voor het eerst aan iemand vertellen dat ze op seksegenoten vallen, is in zes jaar tijd gedaald van bijna 17,8 naar 16,6 jaar. Bij meisjes is dit gedaald van 16,3 naar 15,9 jaar.

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 8000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar door Rutgers WPF en Soa Aids Nederland. In 2005 werd een soortgelijk onderzoek uitgevoerd.

Zoenen op straat
De acceptatie van homo’s blijft onder jongeren desondanks gering. Bijna alle ondervraagde jongeren vinden het bijvoorbeeld prima als een jongen en een meisje elkaar zoenen op straat, maar als het om twee jongens gaat, keurt de helft van de jongens en 16 procent van de meisjes dit af. Bij zoenen tussen twee meisjes ligt dit percentage op respectievelijk 16 (jongens) en 25 (meisjes) procent. Eén op de acht jongens en 3 procent van de meisjes zegt dat ze zelfs een vriendschap zou verbreken als een van hun vrienden homoseksueel of lesbisch is.

Anticonceptie
Het seksuele gedrag van jongeren is in de afgelopen zes jaar nauwelijks veranderd. De leeftijd van de eerste keer seks is nagenoeg gelijk gebleven en het gros van de jongeren beschermt zichzelf nog steeds goed tegen zwangerschap. Van de jongens geeft 87 procent aan bij de eerste geslachtsgemeenschap een condoom of een andere vorm van anticonceptie te gebruiken. Bij meisjes ligt dit percentage iets hoger, op 91 procent.

Eerste keer komt onverwacht
Nieuw is dat de eerste keer seks voor veel jongeren onverwacht komt. Bijna 40 procent van de jongens en ruim 30 procent van de meisjes in Nederland de eerste keer “niet ziet aankomen”.

Eén op de 20 jongens en zelfs één op de vier meisjes gaf aan de eerste keer vervelend te hebben gevonden. Meisjes hebben vaker spijt van de eerste keer dan jongens. Krap een derde van de meisjes baalt in meer of mindere mate van die ervaring. Bij jongens is dit percentage 16 procent. Van de meisjes zegt ruim een vijfde dat ze liever iets langer had gewacht. Bij de jongens is dit 8 procent.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 januari 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.