Homo mishandeld in Amsterdam

vondelparkDe politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 21-jarige homoseksuele Amsterdammer. Hij nam zaterdagavond na een bezoek aan een homobar een taxi, die achtervolgd werd door twee mannen in een andere auto. Toen het slachtoffer de auto uitvluchtte, kwamen de mannen achter hem aan en grepen zij hem vast. In de achtervolgende auto werd hij langdurig gegijzeld en mishandeld. ,,Hij dacht echt dat zijn laatste uurtje had geslagen”, vertelt een politiewoordvoerster.

De man ging in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur naar huis, na zijn bezoek aan een homobar aan de Amstel. Hij stapte in een taxi, die hem naar huis moest brengen. “In de taxi viel het hem op dat de chauffeur veel in zijn binnenspiegel keek en contact leek te hebben met een auto achter hem. Tevens zag hij dat de chauffeur geen chauffeurspas had. Hij let daar altijd op, want hij pakt vaker een taxi.”

Tijdens het ritje dat zo’n tien tot vijftien minuten duurde maakte de chauffeur een omweg, vertelt de woordvoerster. eToen de chauffeur het Emmaplein opreed, in de richting van de ingang van het Vondelpark, rook de man onraad. Het slachtoffer betaalde netjes 20 euro, omdat de teller op 19 stond en rende weg. Het is daar pikdonker op dat tijdstip.”

Vlucht
De man kon niet ver vluchten. Verschillende voertuigen achtervolgden hem. “Vrijwel direct werd hij gegrepen en in een auto gesleurd.” In die auto werd de man mishandeld en scholden de daders hem uit: ‘hou je bek, kankerhomo!’ “We weten niet precies hoe lang het geduurd heeft. Volgens het slachtoffer duurde het zo’n tien minuten. Hij is ontzettend bang geweest en dacht echt dat zijn laatste uurtje geslagen had.”

Na de rit moest de man bij een filiaal van ABN AMRO een geldbedrag opnemen. Dat moest hij aan de daders geven, die daarna in de auto wegreden in de richting van de Amstelveenseweg in Amsterdam Zuid. Ze riepen nog iets naar het slachtoffer, vermoedelijk in het Arabisch.

De man is vervolgens in paniek naar huis gerend. Hij heeft een zware hersenschudding en meerdere kneuzingen opgelopen, zo bleek later in het ziekenhuis. “Hij heeft zijn gezicht gelukkig kunnen beschermen, maar het moet een traumatische ervaring zijn.”

Homo-geweld
De politie denkt dat er sprake is van een één-tweetje tussen de taxichauffeur en de achtervolgende bestuurders: “Het lijkt wel een opzetje, maar dat kennen we niet. Daarom zijn we op zoek naar mensen die eerder zoiets meegemaakt hebben.”

Het is recent niet voorgekomen dat iemand op zo’n manier is mishandeld, vertelt de woordvoerster. “Het lijkt erop dat er gericht is gezocht naar een homoseksuele man. Wellicht dat de daders dachten dat een homoseksuele man niet terugvecht en dus minder weerbaar is.”

De politiewoordvoerster: “Om 02.00 uur, toen de man naar huis ging, rijdt niet al het openbaar vervoer. In ieder geval niet naar de plek waar de man naar toe wilde. Je wilt veilig naar huis, dus pak je een taxi. Het zal wel even duren voor hij weer een taxi pakt, want zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Signalement
De politie is op zoek naar twee mannen van rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst:

Dader 1, de bestuurder had een ongeschoren uiterlijk en een baardje van een paar dagen oud, hij droeg een donkere pet en een donker vest met capuchon.

Dader 2 droeg dronkere kleding, zwarte NIKE-schoenen met een witte zool en had een sportief postuur.

De politie is verder op zoek naar mensen die de achtervolging hebben gezien en naar mensen die een soortgelijk incident hebben meegemaakt. Mensen die iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Politiemensen van het team Roze In Blauw zijn bereikbaar via 020-559 5385.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 12 februari 2015 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.