Holebi’s en transgenders samen tegen de wanhoop van Léonard

andre-mutien-leonardDe holebitransgenderorganisaties “Mikpunt” en “Leonard en Co” roepen samen op om deel te nemen aan de “solidariteitsmars met mensen met hiv” in Brussel van morgenavond 1 december. Die dag is het trouwens Wereld Aids Dag.

“Leonard en Co” organiseerde eind februari al eens een protestmanifestatie naar aanleiding van de inauguratie van aartsbisschop Léonard. Deze had zich toen reeds in de belangstelling gewerkt door zijn homofobe uitspraken. Intussen zijn daar zijn stigmatiserende uitspraken over mensen met hiv bijgekomen.

“Mikpunt” organiseerde de voorbije jaren verschillende waarschuwingscampagnes tegen de homofobie van het Vlaams Belang. Aangezien de standpunten van Léonard over hiv en homoseksualiteit nauw aansluiten bij die van het VB sluit “Mikpunt” zich aan bij dit protest, luidt het in een persmededeling.

Na overleg met de aidsorganisaties werd besloten op dit moment geen eigen manifestatie te organiseren maar aan te sluiten bij de jaarlijkse solidariteitsmars in Brussel. Woordvoerder Yvan Brys : “We kiezen duidelijk voor dit eenheidsinitiatief, ook al kriebelde het bij sommige van ons om zelfs iets op poten te zetten. Dit zou echter voor versnippering van de krachten zorgen. De organisatoren van de manifestatie in Brussel hebben ons verzekerd dat we welkom zijn met ons protest tegen Léonard. Iedereen die zijn/haar stem wil laten horen in Brussel is welkom. Wie meeleeft met mensen die getroffen zijn door hiv kan trouwens niet anders dan de uitspraken van Léonard veroordelen”.

De optocht vindt plaats op 1 december, vanaf 19 uur aan het Centraal Station van Brussel.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 30 november 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.