Holebifederatie heet voortaan Çavaria

De maatschappij van nu is niet dezelfde als die van tien of vijf jaar geleden. Ook de noden van holebi´s zijn niet meer dezelfde. De Holebifederatie besliste daarom om haar missie aan te passen en een nieuwe huisstijl te kiezen. Ook de naam is gewijzigd. Voortaan gaat Holebifederatie door het leven als çavaria.

cavaria-holebifederatie-logoDe nieuwe missie werd door de Algemene Vergadering van de Holebifederatie op 14 maart 2009 als volgt geformuleerd: “De Holebifederatie inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo´s, lesbiennes, bi´s en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven.”

De Holebifederatie neemt dus naast het holebithema ook het thema ´gender´ op. Deze uitbreiding komt er omdat niet enkel de seksuele geaardheid maar ook de genderrol holebi´s in een maatschappelijk kwetsbare positie brengt. Eerder al werd de doelgroep van de transgendere personen opgenomen in de statuten van de Holebifederatie.

Çavaria

In çavaria zit “ça va”. Dat is een begroeting die direct de wens op een “goed voelen” uitspreekt. De naam stelt de vraag: “hoe gaat het met jou?” ´Varia´ verwijst naar verscheidenheid, naar weten
wat de ontkenning van anders-zijn voor een individu en voor een hele samenleving kan betekenen. çavaria wil openstaan voor de “mensenvaria”. Ça + varia toont aan dat het gaat om het goed voelen van een grote groep mensen die door de maatschappij als varianten worden gezien.

De hele naamswijziging gaat gepaard met een nieuw logo en een nieuwe site : www.cavaria.be

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 25 juni 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.