George Michael hekelt rioolpers op Twitter

george-michael-rechtbankZanger George Michael laat vandaag via Twitter weten dat niet hij, maar een ‘man met een Nederlands accent’ betrokken was bij het seksschandaal dat in 2006 breed in de pers werd uitgemeten. Dat staat in een brief die de man, waar hij volgens de verslaggeving seks mee zou hebben gehad, naar de zanger stuurde. Hierin legt hij uit hoe werd gechanteerd door de krant ‘News of the World’.

Via het sociale medium uit de Wham!-zanger vandaag, evenals gisteren, zijn woede over de manier waarop de tabloidpers in Engeland te werk gaat en hoe de autoriteiten de journalisten er mee weg laten komen. In 24 tweets laat doet hij zijn verhaal uit de doeken.

Anonieme seks
De 58-jarige Norman Kirtland, een chauffeur zonder werk, zou gechanteerd zijn door journalisten van News of the World om te liegen over de ontmoeting met George in het Hempstead Heath park in Londen in 2006.

Dat hij anonieme seksuele ontmoetingen had heeft de zanger destijds ook toegegeven, maar hij en de chauffeur zouden elkaar nooit ontmoet hebben. News of the World dreigde Kirtland om foto’s van hem en zijn anonieme ontmoetingen met mannen te publiceren als hij niet meewerkte aan een fotoreportage bij daglicht op dezelfde plek waar George ook op de gevoelige plaat was vastgelegd.

Op basis van dit beeldmateriaal en citaten van Kirtland concludeerde de journalist dat de twee net seks in de bosjes hebben gehad.

Schade
Naast de fotoreportage werd Kirtland ook geciteerd in het bijbehorende artikel waarin de journalist concludeerde dat de twee seks in de bosjes hebben gehad. De man werd daarin neergezet als een ‘oude chauffeur met bierbuik’ die George Michael in eerste instantie niet had herkend. Hij verbaasde zich erover dat een beroemdheid ook anonieme ontmoetingen in het park had.

De berichtgeving deed het imago van George niet veel goed. Hij werd in 1998 al eens gearresteerd nadat hij in een openbaar toilet inging op de seksuele avances van een undercover-agent. Hij kreeg een boete en een werkstraf. In die tijd werden er vragen over zijn seksuele geaardheid gesteld en niet lang daarna maakte George bekend dat hij op mannen valt.

Nederlands accent
Nadat Kirtland zijn ‘medewerking’ verleende aan het artikel, vroeg hij de journalisten met welke beroemdheid hij het had aangelegd. De chauffeur geloofde niet dat het George Michael was. “Dat is onmogelijk, de man met wie ik was, was zeker 1.83 meter en had een Nederlands accent.”

Dat laatste liet Kirtland weten via de brief aan de zanger waarin hij ook zijn excuses maakt. Nadat het verhaal werd gepubliceerd door News of the World, probeerde Kirtland via diverse media zijn kant van het verhaal te vertellen en ook publiekelijk zijn excuses te maken. Niemand zou geïnteresseerd zijn, behalve The Sunday Mirror, mits hij HIV-positief was. “Zieke klootzakken,” aldus George via Twitter.

De brief die volgens de zanger perfect illustreert welke vreselijke methodes er op na worden gehouden door sommige media, stuurde hij op naar het onderzoeksteam van Scotland Yard dat zich bezig houdt met de afluisterpraktijken.

Beschamend
In zijn tirade gisteren liet hij al weten niet mee te willen werken aan een onderzoek dat hij omschrijft als “bullshit”. “Het is al jaren geleden sinds er twee journalisten die de koninklijke familie hackte naar de gevangenis werden gestuurd. Zij verschenen als enigen voor de rechter. Na al die jaren waarin journalisten en redacteuren de wet overtraden, konden politie en minister-presidenten alleen maar onderzoek na onderzoek doen.”

“Het is beschamend dat de politiek het niet serieuzer neemt. De dag dat deze poppenkast echt wordt en mensen echt vervolgd gaan worden zal ik graag helpen, tot dan zie ik het nut niet.”

Iedereen vrijgelaten
Met het aan het licht komen van de afluisterpraktijken en andere illegale manieren om aan informatie te komen van journalisten van News of The World in Engeland, wordt er door Scotland Yard grootschalig onderzoek gedaan naar de wanpraktijken. Ook beroemdheden, als George Michael, die slachtoffer zijn geworden van de illegale praktijken, worden gehoord of gevraagd om medewerking.

Meer dan 50 journalisten, politie-officieren en ambtenaren zijn gearresteerd door Scotland Yard, naar aanleiding van afluisterpraktijken, computers die gehackt werden en corrupte betalingen. Geen van hen is tot nu toe officieel aangeklaagd. Allen, sommigen op borg, zijn weer vrijgelaten.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 mei 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.