Gaybashing in Parijs

wilfred-de-bruijnTijdens het weekend is een man in Parijs slachtoffer geworden van een anti-homo aanval. Hij zegt zelf dat deze geweldpleging het “gezicht toont van homofobie in Frankrijk”. Holebi-rechten activisten zeggen dat de protesten tegen het homohuwelijk zijn veranderd in homofoob geweld.

Volgens Wilfred de Bruijn en zijn vriend werden ze zaterdagavond aangevallen in het 19e arrondissement in Parijs. Een paar uren na de aanval postte hij de foto van zijn bebloede gezicht op Facebook en deze ging snel viraal. Het bijschrift bij de foto luidt: “Sorry dat ik je dit laat zien. Het is het gezicht van homofobie. Gisterenavond in het 19e arrondissement van Parijs werden Olivier en ik in elkaar geslagen omdat we arm in arm wandelden. Ik werd onder het bloed wakker in een ambulance, ik mis een tand en de botten rond mijn oog zijn gebroken. Ik ben thuis nu. Zeer triest.”

Nu in de Franse Senaat wordt gedebatteerd over het wetsvoorstel om het homohuwelijk en adoptie door homokoppels te legaliseren is er een stijgend aantal gewelddadige incidenten tegenover holebi’s in Frankijk. Nog dit voorbije weekend werden vandalen gefilmd die een holebi-beurs aanvielen. (zie video). De jaarlijkse Inter holebi-beurs werd georganiseerd in de beroemde wijk Marais in het vierde arrondissement van de hoofdstad en was het doelwit van vandalen die zich verzetten tegen het homohuwelijk.

Deze homofobe aanval werd opgeëist door “Le Printemps Français”, een collectief van dissidenten die zich hebben afgesplitst van “Manif  pour Tous”, een anti-homohuwelijk beweging onder leiding van de Franse comédienne Frigide Barjot. Manif pour Tous heeft de daad van vandalisme en de aanval op Wilfred de Bruijn veroordeeld maar ontkent dat hun beweging verantwoordelijk is voor het ontsporend anti-homo geweld: “Wij veroordelen dit geweld, maar er is geen enkel verband met Manif pour Tous. Vanaf het begin hebben wij al gezegd dat wij niet tegen homo’s zijn maar wel tegen de wetgeving van de regering”, zegt één van de leiders van de beweging, Bongibault Xavier, zelf een homo.

Verenigingen voor homorechten houden op woensdag 10 april demonstraties als reactie op de aanval op de Bruijn. Manif pour Tous heeft al laten weten geïnteresseerd te zijn om deel te nemen.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.