Coiffeur steekt man met schaar na homofobische opmerking

lee-howettLee Howett, een 26-jarige kapper uit Essex (UK), heeft een gevangenisstraf gekregen van twee en een half jaar omdat hij een man met een schaar in de schouder stak nadat deze een homofobische opmerking had gemaakt.

Howett had stevig gedronken op zondag 24 juni en zat te wachten op de trein toen een groepje van drie bierdrinkende mannen bij hem kwam staan. Het trio was aan het feestvieren omdat één van hen net te horen had gekregen dat hij voor de eerste keer vader ging worden.

Maar Howett vond hun gedrag vervelend en riep naar hen dat ze moesten zwijgen. Het kwam tot een schermutseling waarbij het slachtoffer een homofobische opmerking maakte nadat hij door Howett werd gebeten. Als reactie haalde Howett een kappersschaar uit zijn tas en stak hij het slachtoffer in de rechterschouder.

Volgens zijn advocaat, Chris Whitcombe, was Howett al jarenlang het slachtoffer van pesten vanwege zijn homoseksueel gedrag en had hij net zijn relatie verbroken met zijn gewelddadige vriend. “Toen hij op de trein zat te wachten was de breuk net gebeurd en hoewel dit zijn gedrag niet vergoelijkt moet het wel in de juiste context geplaatst worden”, zei Whitcombe. “In andere gevallen zou Howett hebben rechtgestaan en zijn weggegaan. Hij heeft nog nooit iemand aangevallen. Maar nu was die homofobische opmerking de druppel die de emmer deed overlopen en heeft hij daarop zeer slecht gereageerd.”

Howett pleitte schuldig op het verwonden van het slachtoffer met een schaar en kreeg een gevangenisstraf van twee en een half jaar. “Het kan best zijn dat één van de jongemannen een homofobische opmerking naar jou toe maakten”, zei rechter David Owens. “Dat moet pijnlijk geweest zijn maar maar je hebt zeer slecht gereageerd en je had je beter meteen verwijderd van het trio.”

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 06 december 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.