Britten keren zich tegen Paus na anti-homo speech

paus-benedictusEen uithaal van paus Benedictus XVI naar een Brits wetontwerp dat homoseksuelen beschermt tegen discriminatie, is bij vele Britten in het verkeerde keelgat geschoten. De Paus brengt naar verwachting over zeven maanden een bezoek aan Groot-Brittannië. Het wetsontwerp dat nu in het Britse parlement circuleert, moet discriminatie van vrouwen en holebi’s op de werkvloer tegengaan.

In een toespraak maandag voor Engelse bisschoppen had de paus de gelijkstelling in de wet van hetero’s en homo’s als ‘tegen de natuurwet’ bestempeld, implicerend dat homoseksualiteit onnatuurlijk is. In de katholieke kerk wordt gevreesd dat de wet de deur openzet voor het benoemen van homo- of transseksuelen op hoge (niet-klerikale) kerkelijke functies.

Britse Europarlementsleden -ook katholieke- en mensenrechtenactivisten reageerden dinsdag ‘onthutst’. De National Secular Society (NSS) liet al weten een campagne tegen het geplande pauselijke bezoek te zullen lanceren, ook al omdat voor die visite de Britse belastingbetaler zo’n 20 miljoen pond zal moeten ophoesten.

Benedictus XVI zou in september Groot-Brittannië bezoeken. Als dat bezoek doorgaat wordt de Duitser de tweede paus, na Johannes Paulus in 1982, die het eiland bezoekt sedert koning Hendrik VIII zich wegens echtscheidingsperikelen van Rome afscheidde en de Anglicaanse kerk stichtte.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 02 februari 2010 - 2 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

2 reacties to “Britten keren zich tegen Paus na anti-homo speech”

 1. Karel Van hilst 14 februari 2010 at 12:13 Permalink

  We moeten met z’n allen hiertegen reageren!!!

  The Pope should apologise for his anti-gay remarks
  http://www.facebook.com/group.php?gid=41494616817

  Ook tegen Leonard!
  Léonard en co? 10.000 X NO !!!
  http://www.facebook.com/group.php?gid=275621876933

 2. Karel Van hilst 14 februari 2010 at 12:17 Permalink

  Protestactie – zaterdag 27/02 te Mechelen – 13uur – bijeenkomst & vertrek aan het Centraal station van Mechelen!

  çavaria – WJNH – en Leonard & Co hebben de handen in elkaar geslagen voor de actie van 27/02/2010 in Mechelen – Info: zie facebook groep:
  Léonard en co? 10.000 X NO !!!

  Wie doet mee???

  André-Joseph Léonard, die door paus Benedictus XVI benoemd werd tot nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel, treedt op zaterdag 27 februari officieel in functie. Hij neemt dan de zetel van het aartsbisdom in bezit tijdens een plechtige eucharistieviering in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen om 14.30 uur.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.