Bradley Manning is een vrouw

bradley-manningBradley Manning heeft via een officiële verklaring laten weten voortaan als een vrouw door het leven te willen gaan. De soldaat die werd veroordeeld tot 35 jaar cel wegens het lekken van honderdduizenden geheime documenten aan Wikileaks, zegt dat hij zich al sinds zijn kindertijd een vrouw heeft gevoeld en voortaan Chelsea genoemd wil worden.

De verklaring heeft zijn advocaat David Coombs vandaag namens zijn cliënt naar buiten gebracht tijdens de Today show. In het schrijven bedankt Manning iedereen voor de (financiële) steun die hij de afgelopen tijd heeft mogen ontvangen. Hij laat daarna weten dat hij een volgende fase van zijn leven ingaat.

Chelsea
“Ik wil dat iedereen mij echt leert kennen. Ik ben Chelsea Manning. Ik ben een vrouw. Al sinds mijn kindertijd heb ik me altijd vrouw gevoeld. Ik wil nu zo snel mogelijk met mijn hormoonbehandeling beginnen.” Manning verzoekt ook of iedereen hem Chelsea wil noemen en of er naar hem kan worden gerefereerd als een “zij”.

Emotioneel zwak
Tijdens het proces kwam naar voren dat Manning aan een geslachtsidentiteitscrisis leed. Een legerpsychiater verklaarde dat Manning ten tijde van het lekken van de documenten emotioneel zwak was omdat had in die tijd had besloten dat hij zich wilde laten ombouwen tot vrouw. “Dan staat je hele wereld op zijn kop”, zei de psychiater. Hij voelde zich verlaten door familie en vrienden.

Manning stuurde de legerarts een foto van zichzelf als vrouw, met een blonde pruik en make-up. Deze foto – gemaakt in 2010 – lekte onlangs uit. Voor zijn arrestatie leefde Manning al enkele dagen als vrouw.

Geen behandeling
Eerder deze week liet een woordvoerder van de legergevangenis waar Manning gevangen zit weten dat er buiten psychatrische behandeling geen behandeling voor transseksuele gevangenen wordt geboden. “Het leger biedt geen hormoonbehandeling of geslachtsveranderingsoperatie aan gevangene”‘.

Manning uitte in de vandaag verschenen verklaring de hoop dat de hormoonbehandeling wel mag starten. Advocaat David Coombs liet weten er van uit te gaan dat de gevangenis zal “doen wat juist is”. Gebeurt dit niet, dan zal de raadsman alles op alles zetten om toch aan de wens van Manning te voldoen.

(bron: ad.nl)

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 22 augustus 2013 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.