San Diego

san-diego-verenigde-statenHet is er warmer dan in San Francisco en het is kleiner dan Los Angeles. Voor vele holebi’s is San Diego een verrassende ontdekking. San Diego heeft alles wat andere holebi-mekka’s hebben, maar dan zonder veel verkeer, vervuiling of slecht weer. Het is een overzichtelijke stad, met mooie bezienswaardigheden en het meest perfecte weer van heel Amerika.

Toeristen komen hier voor wereldberoemde attracties zoals “Sea World” en de “San Diego Zoo”. Ben je al in een dolfinarium in Brugge geweest en denk je dat het er overal hetzelfde aan toegaat? Mis! Ben je al naar de zoo van Antwerpen geweest en denk je dat je daarmee alles het bezien? Opnieuw mis! “Sea World” en de “San Diego Zoo” hebben geen gelijken op deze planeet.

Als er een stad is die een “central park” heeft, dan is het San Diego. “Balboa Park” is het grootste stedelijke park in Amerika met niet minder dan 26 museums en theaters en de “San Diego Zoo”. Het “San Diego Museum of Art” en het “Timken Museum of Art” zijn vermaard omwille van hun Amerikaanse en Europese collecties. “The Spanish Village” is een verzameling van betegelde huisjes waar allerlei kunstenaars wonen en je kunt ze zien terwijl ze aan het werk zijn. “The Old Globe” is een beroemd theater. En dit alles is nog maar een begin! Er zijn nog een dozijn meer museums en verschillende plaatsen waar je terecht kunt in San Diego om te genieten van muziek en theater.

Coronado is een eiland net tegenover de haven en tevens de thuisbasis van de wereldberoemde “Hotel del Coronado” en één van de beste Amerikaanse stranden. Het “Gaslamp Quarter” trekt veel volk aan door de Europese architectuur, fantastische restaurants en winkels. “The San Diego Trolley” is een leuke manier om rond te toeren in het centrum van San Diego en om naar Tijuana (Mexico) te rijden. Jammer genoeg rijdt deze tram niet in Hillcrest, het holebi-centrum van San Diego, dus je huurt best een wagen (hoewel parkeren in Hillcrest een ware ramp is).

Het holebi-centrum van San Diego is ontzettend divers, met veel latino en militaire invloeden. San Diego bevindt zich om minder dan 45 kilometer van de grens met Mexico en er liggen twee grote militaire basissen in de nagijheid van de stad.

“Black’s Beach” is het grootste naaktstrand van Amerika en wordt graag bezocht door de holebi-gemeenschap van Zuid-Californië. Het meest homo-achtige stuk van dit strand ligt bij een enorm groot stalen anker, dat vaak geschilderd is in de kleuren van een regenboog.

Holebi-bars, restaurants en clubs in San Diego

Je eerste halte in San Diego zou “Top of the Park” moeten zijn, het happy hour van “Park Manor Hotel” aan “Balboa Park”. Elke vrijdag, van 17u00 tot 22u00 komt elke homo van San Diego naar het dakterras van dit hotel om er te keuvelen en te flirten. Het is een leuke plek om er kennis te maken met andere homo’s. De drankjes zijn er redelijk goedkoop maar wel sterk. Na deze kennismaking kun je naar “Bourbon Street”, een populaire holebi-bar in Hillcrest. De “Brass Rail” is de oudste homobar van de stad en nog steeds zit het er elke avond vol. “Numbers” is ook een populaire plek. Het “Bacchus House” werd al verschillende keren verkozen tot beste holebi-bar van San Diego, wat waarschijnlijk te danken is aan het funky Griekse Renaissance design. “Flicks” is dan weer populair omwille van de karaoke-wedstrijden op zondagen. “Number One Fifth Ave” heeft een zeer populair rokersterras (een zeldzaamheid in deze rookvrije stad) en een biljarttafel. “Kickers” is een country-western dansbar aan “Hamburger Mary’s” waar allerlei mannen komen. “The Flame UltraLounge” was oorspronkelijk enkel bedoeld voor lesbiennes, maar sinds kort fuiven homo’s er op vrijdagavonden. “Six Degrees” is dé populairste plek van lesbiennes. Leerfanaten kunnen terecht in de “ReBar” en in de “San Diego Eagle”.

san-diego-gayAls het over dansen gaat, dan moet je in San Diego kiezen tussen “Rich’s” en “Club Montage”. Het zijn beiden klassieke homodisco’s, met grote dansvloeren en wereldberoemde dj’s. Het enige verschil is dat “Club Montage” niet in “Hillcrest” ligt en daarom niet op wandelafstand is van homobars.

Je kunt lekker eten in San Diego. Om het op en top homo te houden kan je terecht in “Hamburger Mary’s”, waar je enorme margarita’s en hamburgers voorgeschoteld krijgt. Je kunt hier trouwens al de extra calorieën meteen kwijt in de aanpalende dancing. Aan de andere kant van het “Balboa Park” is er “The Big Kitchen”, de enige plek waar je kunt ontbijten in San Diego. Hier was Whoopi Goldberg ooit dienster. “Crest Café” in het midden van Hillcrest is ook geliefd bij homo’s en je kunt er typische Amerikaanse gerechten eten van 7 uur ’s morgens tot middernacht. Voor iets meer gekker kan je terecht in “Hash House A-Go-Go” voor eclectische maaltijden die op een verrassende manier worden opgediend. Ook populair bij homo’s is de “Parkhouse Eatery”.

Zit je in San Diego en wil je eens iets anders, ga dan eens een avondje naar Tijuana in Mexico. Je kunt er gemakkelijk naartoe met de tram. Eens aangekomen kan je naar “Bar Cagua Mamas”, een populaire homostek. Verder is er ook “Club Extasis”, een enorme homodisco die populair is bij Amerikaanse toeristen. Verder zijn er ook nog “Mike” en “Los Equipajes”, twee geliefde homobars.

Holebi-hotels in San Diego

San Diego heeft heel wat holebi-hotels. “Park Manor Suites” is hiervan het meest bekende, een karakterhotel aan de rand van “Balboa Park”. Verwacht je aan krakende vloeren, antiek en heel veel lispelende homojongetjes in de gangen. “The Hillcrest Inn” is op loopafstand van de meeste hmobars. “The Balboa Park Inn” is iets kleiner en intiemer.

Verder zijn er ook heel wat B&B’s. In Hillcrest is er het charmante “Kasa Korbett”. “The Harbor House Resort” is exclusief homo. Bij “Mike’s Place” kan je een huisje huren. “Casa Granada” heeft drie private suites, of je kunt er meteen het hele huis huren. “The Keating House” is een Victoriaans huis. Zit je echter liever dichtbij het strand, probeer dan de “Beach Place”, met een terras waar kledij niet verplicht is.

Holebi-evenementen in San Diego

De gaypride van San Diego gaat elk jaar door tijdens het laatste weekend van juli en trekt holebi’s aan uit heel Zuid-Californië. Vooral de “Zoo Party” is berucht want dan kleurt de wereldberoemde zoo roze door alle aanwezige homo’s. “Latin Pride” in het midden van oktober, trekt vooral homo-latino’s aan.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.