Palm Springs

palm-springsStel: je loopt verloren in de hete woestijn, je hebt geen water meer en je hebt alle hoop op een redding opgegeven… Opeens zie je in de verte een glinsterende, groene oase, vol met knappe schaargeklede mannen. Een luchtspiegeling? Nee, je bent aangekomen in Palm Springs!

De homo’s van Californië begonnen hier op vakantie te komen vanaf de jaren 1950. En hoewel de bloeidagen van Palm Springs al lang voorbij zijn, blijft het een heerlijke, rustige ontsnappingsplek aan het hectische leven in de stad, met een goedgestructureerde homo-infrastructuur.

Als je van het buitenleven houdt, dan heeft Palm Springs veel voor jou in petto. Het ontzettend bizarre “Joshua Tree National Park” ligt aan de grens van Palm Springs en je kunt er naar hartelust wandelen en rotsbeklimmen. Heb je behoefte aan iets intenser, probeer dan om te bergbeklimmen in het “Mount San Jacinto State Park”, waar de tweede hoogste berg staat van Zuid-Californië. Zoek je iets rustigers, ga dan naar de “Indian Canyons” en de “Tahquitz Canyon”, vier woestijnravijnen die propvol palmbomen, watervallen en overblijfselen van de Indianen zitten. Er liggen voetpaden in het centrum van Palm Springs die je rechtstreeks naar deze ravijnen brengen. Hou je van golf, dan zal je je niet vervelen in Palm Springs. Er zijn meer dan 100 terreinen in de onmiddellijke omgeving van Palm Springs.

Maar de meeste holebi-toeristen die naar Palm Springs komen, verblijven in een holebi-resort en spenderen hun dagen met winkelen en loungen aan het zwembad terwijl ze ’s nachts nieuwe contacten leggen in de bars. De holebi-scène van Palm Springs is verdeeld over de resorts en de bars, clubs en restaurants in “Cathedral City”, een paar kilometer ten westen van het centrum van Palm Springs. Dit betekent dat je een wagen zult nodig hebben om deze plekken te bereiken.

Holebi-bars, restaurants en clubs in Palm Springs

White party in Palm Springs

White party in Palm Springs

Veel van de holebi-bars in Palm Springs liggen in Cathedral City. Hier vind je “Ground Zero”, een populaire bar om te dansen op country-muziek op zaterdagavonden. “Twisters” is ook populair. Bars aan zwembaden in resorts trekken vaak ook veel volk en de meest populaire zijn de “Dates Bar” in de “Villa” en “Desert Palms Poolside”. Probeer zeker ook “Hunter’s Video Bar” in Palm Springs. “Streetbar” is een rustig café waar je aan de bar kunt hangen. “Badlands” is gericht op een meer macho-publiek. Leefanaten troepen samen in “The Tool Shed” in Palm Sprins en “The Barracks” in Cathedral City.

De enige dansclub in Palm Springs is de “Heaven” en het raakt er stampvol na middernacht tijdens de weekeindes. Om twee uur ’s nachts sluit alles waarna iedereen terugdraaft naar de resorts om het feest verder te zetten.

Er zijn een paar leuke holebi-restaurants in Palms Springs. In het “Rainbow Cactus Café” wordt muziek gemaakt na 20u30. “Blame it on Midnight” heeft een ecclectische menu en de bar is een populaire plek voor holebi’s. “Tomboys” trekt holebi’s aan op zondagavonden en tijdens zaterdagavonden wordt er voorgelezen. Het is ook een traditie om op zondag te gaan brunchen in “Dates at the Villa”.

Holebi-hotels in Palm Springs

Net zoals de resorts in Key West en in Provincetown, speelt de holebi-scène van Palm Springs zich af rond het hotel dat je hebt gekozen. Het is de belangrijke dat je het juiste resort kiest.

Palm Springs heeft een groot scala aan gasthuizen en resorts met zwembaden waar een zwempak niet is verplicht. Het mooiste resort is de “Mirage” met watervallen en zwembaden en een jacuzzi waarin er 18 mensen kunnen. De “Vista Grande”, “Atrium en “Avalon”-resort zijn van hetzelfde laken een broek. Ook populair is het beroemde “Citadel” waar over de jaren veel homopornofilms werden gedraaid.

Andere logementen waar kledij niet verplicht is, zijn de “INNdulge”, “Desert Paradise Hotel”, “Inn Exile”, “Warm Sands Villa’s, “The Columns”, “Chetsnutz”, “Canyon Boys Club”, “Camp Palm Spring” en “Bacchanal”. Leuke traditionele resorts zijn de “Santiago”, “The Hacienda”, “Terrazzo”, “Las Palmas”, “El Mirasol” en “La Rosada”. Bears en leerfanaten logeren in “The 550 Bear Hole” en de “Chaps Inn”.

De winter is het hoogseizoen in Palm Springs en noorderlingen komen er dan samen om te genieten van de warme, droge woestijnomgeving. Wil je tijdens die periode in Palm Springs op vakantie komen, dan boek je best zes maanden op voorhand. Om te kunnen logeren tijdens de “White Party” (in het paasweekend) boek je best één jaar op voorhand. Tijdens de zomer is het relatief goedkoop om in Palm Springs te logeren, maar het is dan wel ontzettend warm.

Holebi-evenementen in Palm Springs

De gaypride van Palm Springs gaat meestal door tijdens het eerste weekend van november. De leerpride vindt kort hierna plaats. Maar alles verbleekt in vergelijking met de legendarische “White Party”, waarbij homo’s van over de hele wereld samenkomen in Palm Springs.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.