München

munchen-gayDuitslands derde grootste stad ziet het groots als het aankomt op holebiaanwezigheid. Het uitgestrekte decor is goed georganiseerd en geconcentreerd in het centrale gebied rond “Sendlinger Tor” en “Müllerstrasse”, waar het lijkt alsof er een regenboogvlag aan elk raam hangt. En – in tegenstelling tot Berlijn – is het magische München ook zichtbaar ondergedompeld in geschiedenis en cultuur al van voor de twintigste eeuw, waarvan heel wat dateert uit de middeleeuwen. Pure pracht!

Bar hoppen

Het Centrum van de Homogemeenschap beroemt zich, terecht, op de aanwezigheid van “Sub”, één van de meest uitnodigende en jongste bars in de buurt, en de perfecte start voor een leuk uitstapje. Het krioelt er van vrijwilligers die allen zeer verrukt zijn om het plaatselijke roze landschap op één van hun vele homokaarten te schetsen.

Net om de hoek vind je andere jonge stijlvolle bars zoals ”Café Paris” – goed voor een klein hapje – en “Pop As” slechts enkele huizen verder. Als je liever een traditioneler stukje van het homoseksuele Beieren lust – zowel bieren als baarden – spring dan eens binnen in het nabijgelegen “Edelheiss”, of steek de straat over richting het bescheiden “Rendezvous”. Als je eerder hunkert naar een rustige drink in een gezellige buurt, parkeer je worst dan in “Feuerwache”.

Voor wat meer stijl en de excentrieke homopretentie is “Nill” zowat de place to be, waar stralende jonge hunks altijd druk in de weer zijn. Hetzelfde zou je kennen zeggen van de kleinere “Alexander’s Bar”, vooral dan later op de avond. Maar wellicht dé spot om te zien en gezien te worden is de drinkgelegenheid “Iwan”, een nonchalante bar met twee verdiepingen waar horden knappe jongens zichzelf en elkaar constant bewonderen.

Net zoals in Berlijn is er ook hier geen tekort aan stoere en fetisj bars ‘men only’, die iets later op de avond de deuren openen. Je moet een echte man zijn om “BAU” of “Bar Jeans” te bezoeken – en vooral “Ochsengarten” of “The Stud”. Maar als je graag lacht, probeer dan zeker eens “Spike”, een ruig klinkende doch erg vriendelijk trefpunt waar motors aan het plafond hangen, en mannen van elke leeftijd geperst zitten in PVC’s terwijl ze sisklanken uitwisselen. Nogal een sherry feestje! Het heeft ook een klein altaartje ter ere van Freddy Mercury die, volgens de legende, af en toe eens binnensprong als hij in de buurt was.

Eetgelegenheden

Keuze genoeg om je honger te stillen. “Moro” is een waardevolle plek met een goede bediening; “Villanis” is aangenaam maar wel wat kostelijk; en hou het sfeervolle “Morriz” voor de speciale gelegenheden.

Club hoppen

Zin om te dansen? Het goede nieuws is dat clubs in München erg goedkoop zijn, zowel qua inkom als consumptie, met tonnen bier bij de vleet.

“New York” is het neusje van de zalm, met een zwart-wit decor uit de jaren tachtig, en een volledige versiering met spiegels en de toepasselijke knipperende neon skyline van Manhattan. Deze spot trekt massa’s volk. Maar het jonge vlees coaguleert in “Soul City” met haar ‘slechte pop’ vrijdagen en ‘happy house’ zaterdagen. En je moet zeker “Mrs. Henderson” eens uitproberen, vooral op zaterdag wanneer er een groot travestietenoptreden plaatsvindt – een echt Beiers holebicabaret – en wellicht zoveel grappiger als je geen woord Duits spreekt.

Eens lekker uitstomen

De “Deutsche Eiche” is de grootste sauna in de stad, en trekt het meeste volk aan, waaronder heel wat jongeren. Je mag jezelf gelukkig prijzen als je wat leven aantreft in het kleinere “Rainbow Club” of “Schwabinger Men Sauna”. Om eens lekker te cruisen, begeef je dan in de vroege uurtjes naar het lagere gedeelte van de “English Gardens” tussen het “Haus der Kunst” en “Bayer National Museum”. Het wordt als veilig beschouwd, en het is erg populair.

Winkelen

Je zult in de regio ook heel wat holebihops aantreffen, waar je de gewone porno kan vinden; maar spring ook zeker eens binnen bij “Max & Millian Gay Bookshop”, als je op zoek bent naar wat extra stimulatie. En, net als haar bekende sauna, biedt het reeds hierboven vermelde “Deutsche Eiche” ook een homohotel en een ietwat duurder restaurant.

Zo, dit gezegd zijnde, kunnen we besluiten dat het homolandschap in München enorm is – de bovenvermelde schets is allesbehalve volledig – maar tegelijkertijd sterk geconcentreerd. Het is ook niet duur, en, met al die holebi’s die er zo op gebrand zijn hun bijna perfecte Engels eens naar boven te halen, mag je je zeker verwachten aan een warm Duits onthaal!

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.