Melbourne

melbourne-australieMelbourne is de meeste Engelse stad van Australië en men weet er hoe er gefeest moet worden. “Midsumma Festival” is het tweede grootste in Australië, net voorbijgestoken door “Mardi Gras” in Sydney.

Melbourne staat bekend omwille van kunst en cultuur. De tweede grootste stad van Australië is de thuisbasis van ongeveer 3,2 miljoen mensen en volgens een recent onderzoek de meest leefbare metropolis van de wereld.

Melbourne heeft een “Midsumma Festival”, een evenement van drie weken waarbij holebi’s en hun vrienden samen komen om er deel te nemen aan evenementen, theateroptredens, kunst en cabaret te bekijken en om mee te lopen in een grote gaypride. Eén avond is dan de grote “Commercial Road” gesloten voor het verkeer en troept er een holebi-massa samen. De zaken langs die eg zorgen voor entertainment op podia, daken, en onder luifels… alles wat gewicht kan dragen van een dragqueen en enkele schaars geklede dansjongens wordt gebruikt. Er zijn tatoeagewedstrijden, kunst en straattheater en een heleboel samenkomsten. Er is bijna geen tijd om alles te bekijken.

“Midsumma” heeft ook een een gaypride, waarbij zo’n 38.000 holebi’s samenkomen en waaraan meer dan 100 verenigingen meewerken. Andere grote evenementen tijdens “Midsumma” zijn “Ride”: het hoogtepunt met een breed gamma aan entertainment in de sfeervolle “Alexandra Garden”, waarvan één van de geberutenissen een glijmiddelworstelwedstrijd is.

De holebi-scène van Melbourne

De rivaliteit tussen Melbourne en Sydney over de vraag welke de belangrijkste stad van Australië is, is traditie en ook de holebi-gemeenschappen nemen graag deel aan deze competitie. Melbourne heeft dan wel niet de “Mardi Gras” waaraan zoveel media-aandacht wordt gegeven, maar deze stad heeft zeker een grote en actieve holebi-scène. Hierbij zijn de holebi’s zo gelijk verdeeld over de stad dan er geen duidelijke holebi-buurt is.

Er zijn wel enkele buurten in Melbourne waar holebi’s graag samenkomen. “Commercial Road” is waarschijnlijk de meest bekende met “Three Faces”, het “Exchange Hotel”, de “Blue Elephant Cafe” en “Diva Bar”. Deze “Commercial Road” is ook handig voor zij die graag shoppen. Om de hoek vind je “Chapel Street” waar elke modebewust homo zijn gading vindt.

“Collingwood” is een andere holebi-buurt, met het beroemde “Peel Hotel”, de leerbar “Laird” en vele andere bars en holebi-vreindelijke winkels.

“St Kilda” (aan de baai) is reeds lange tijd een populaire plek voor holebi’s om te wonen en de groei van het aantal holebi-zaken in deze buurt is het bewijs.

“Brunswick Street” in “Fitzroy” is de perfecte plaats om rond te hangen, zowel overdag en ’s nachts. Je kunt er loungen in cafés en nippen aan exotische koffies en likeurs terwijl een stroom aan opvallende nachtbrakers voorbij kuiert. Er zijn ook heel veel dansfuiven, waarvan de meeste de hele nacht duren.

Winterdaze

Als je niet naar Melbourne kunt komen in het voorjaar, dan is er nog altijd “Winterdaze” in juni, één van de grootste feesten in de wereld. Tijdens dit evenement zijn er naast de dansvloer aparte orgiekamers voor heren en dames die niet langer kunnen wachten. In 2003 viel een muur van de lesbische darkroom omver, en dit zorgde voor heel wat bijval onder de aanwezigen.

“Winterdaze” wordt gevierd op de verjaardag van de Engelse koningin, een officiële feestdag in Australië. De meeste Australiërs zijn zowel ongelukkig als geamuseerd over het feit dat Engeland Australië nog steeds als een kolonie beschouwd. Iedereen verwacht zich aan een definitieve breuk, complete onafhankelijkheid en de afkondiging van Australië als republiek, maar niemand weet wanneer dit precies zal gebeuren.

Homosauna Wet On Wellington in Melbourne

Homosauna Wet On Wellington in Melbourne

Wet On Wellington

Jongens houden van hun badhuizen. “Wet On Wellington” staat bekend onder “WOW” en is het beste van Melbourne. Eerst is er “Wellie’s Boots”, een chique, onafhankelijk restaurant dat wel eigendom is van dezelfde eigenaars als het badhuis. De keuken is er modern Australisch; een delicate fusie van Aziatische en Europese invloeden met doordachte ingrediënten.

Het pronkstuk van “WOW” is een groot, rechthoekig binnenzwembad, perfect om baantjes te trekken of om een plons te nemen. Naast het zwembad is een jaccuzzi voor tien personen. Aan de linkerzijde zijn er nog plekken waar je je kunt terugtrekken om je op een andere manier te amuseren. Nog pluspunten: alles is hier brandschoon, met smaak gedecoreerd en visueel aantrekkelijk.

Club 80

Club 80 is één van de grootste seksclubs ter wereld. Vier verdiepingen met alle mogelijke faciliteiten. Er is een authentieke gevangenis, met cellen over drie verdiepingen, voor iedereen die stout is. De trappen en gangen zijn gemaakt van ijzeren hekkens waardoor je kunt kijken, waardoor je je als een cipier voelt die zijn ronde doet… Als je bedenkt dat Australië in eerste plaats bedoeld was voor Engelse gevangen, is het waarschijnlijk niet raar dat Australische homo’s zich te pletter amuseren in een gevangenis.

Shoppen in Melbourne

De “Federation Square” is snel de meest unieke structuur aan de skyline van Melbourne geworden. Het is een fantastisch, modern winkelcentrum. Je vindt er restaurtants, winkels, een enorm amphitheater en de National Gallery of Victoria, waar je een mooie collectie kunst van de Aboriginals vindt.

Holebi-hotels in Melbourne

De beste plek om te logeren in Melbourne is het zeer holebi-vriendelijke “Prince of Wales Hotel” in St. Kilda. Je vindt er “Circa”, één van de beste restaurants van Melbourne, “Il Fornaio Bakery and Cafe”, “Prince Bar”, een holebi-bar op woensdagen, “Mink bar” met 43 soorten wodka en de beste Cubaanse sigaren. In “The Band Room” wordt live muziek gespeeld. “Aurora”, het grootste kuuroord van Australië, heeft een groot scala aan behandelingen en een olympisch zwembad. “The Prince” heeft een eigen tramhalte.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.