Malta

maltaKleine eilanden zijn vaak populaire bestemmingen bij holebi’s en Malta is geen uitzondering. Malta bestaat eigenlijk uit drie kleine eilandjes en er wonen net geen half miljoen mensen.

Malta is zeker een holebi-vriendelijk eiland. En zoals zo vaak het geval is op deze Mediterraanse eilanden zijn heel wat van de mannelijke bewoners biseksueel en hebben heel veel van die mannen naast hun vriendin of vrouw ook nog een vriend!

Malta is een paradijs voor homo’s. Er is volop zon, zee en stranden en in het binnenland zijn er heel wat bossen waar je veilig kunt cruisen. De bevolking is warm en vriendelijk en ze begrijpen allemaal Engels.

Er is ook volop entertainment, vooral dan in de steden St Julians en Bugibba. Je vindt er heel wat bars, restaurants, clubs en bioscopen en een redelijk aantal homobars. In St Julians kan je naar de “City of London” waar homo’s en lesbiennes graag komen en er is de “Candy Box” waar het vol zit met homo’s.

In Valletta, de hoofdstad, is er niet ver van de haven de populaire “Tom Bar”. Homo’s komen hier genieten van de drank op de benedenverdieping en van elkaar op de bovenverdieping. Dit café is ook bekend bij matrozen die met hun schip in de haven liggen.

Hoewel Malta een holebi-vriendelijk eiland is, blijft holebiseksualiteit er altijd wat discreet. De Maltese gemeenschap is namelijk zeer katholiek. Cruisen is er redelijk veilig en de politie is zeer tolerant en begrijpend. Je kan cruisen in de “Port de Bombes”, een park bij de hoofdstad Valleta, in de mooie Gzira Marina Gardens en op de “Pembroke Rocks”, waar je heel wat naakte baders kunt terugvinden.

Het “Ghajn Tuffeha” is het lokale homostrand waar je ook naakt kan genieten van de zon. Er zijn nog enkele gelijkaardige stranden op het eiland Gozo, zoals de “Ramla Beach”. Het kleine eiland Comino bezit heel wat discrete inhammen waar je kan doen waar je zin in hebt.

Op Malta staat ook het “Kappara”, een hotel exclusief voor homo’s die er kunnen genieten van zwembaden en sauna’s. Het hotel wordt goed gerund, heeft alle faciliteiten maar ligt wat uit de buurt van alles.

Kortom: Malta is misschien wel klein, maar men is er vriendelijk, het is er leuk, je kan er goed eten en de mannen zijn er knap. De zee is er warm en de stranden schoon.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.