Madrid

madridMadrid is de levendige hoofdstad van een land waar alles draait rond leven en passie. Madrid staat bekend als één van de mooiste en meest exotische steden in Europa en vele holebi-toeristen komen er niet voor de kleine holebi-scène, maar omdat de stad zo fascinerend is.

Je eerste halte zou de Puerta del Sol (Poort van de Zon) moeten zijn. Op dit enorme plein in het midden van de stad (en in het midden van Spanje) is het altijd druk, zowel overdag als ’s nachts. Het volgende dat je moet bezoeken is “Plaza Mayor” dit plein uit de 17de eeuw barst van de winkels, cafés en tapasbars. De muurschilderingen en de barokke architectuur is adembenemend. Het “Palacio Real” is het grootste paleis van Europa met 3.000 kamers. Liefhebbers van musea mogen zeker het “Prado Museum” niet missen, waar je één van de beste kunstcollecties van de wereld kunt bewonderen. En waarom zou je niet deelnemen aan één van bestbekende tijdsverdrijvingen van Spanje: het stierengevecht? Maar als je zelf niet dapper genoeg bent om het op te nemen tegen een woeste stier, ga dan naar “Las Ventas”, de bekendste stierengevechtarena van Spanje. Of je nu een voor- of tegenstander bent, je moet deze meest Spaanse ervaring van Spanje toch eens meegemaakt hebben.

Het is trouwens geen slecht idee om wat Spaanse woorden te kennen. Bijna elke publicatie is in het Spaans en niet iedereen kent er Engels. Je geraakt al een heel eind met enkele basisbegrippen (cerveza = bier, bano = badkamer). De metro is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om de stad te doorkruisen.

“Chueca”, de kleine holebi-scène in Madrid speelt zich af op “Plaza Chueca” (aan de metrohalte “Chueca” of een stratenblok ten westen van “Calle Pelayo”.

Holebi-bars, restaurants en clubs in Madrid

Voor je je in de holebi-scène van Madrid stort, grijp dan eerst een gratis exemplaar van de “Mapa Gay de Madrid” in de “Berkana”-boekenwinkel op “Calle Hertaleza”. Ga daarna naar de “Calle Pelayo”. “Troyans” is een goede plaats om te starten, het is een grote bar met een vriendelijk publiek. “LL Bar” is een grotachtige plek die later op de avond populair wordt. “Madrid’s Eagle” is een paar stratenblokken verder. Sta je op het “Chueca Square”, probeer dan de “Clip Bar”. Er is ook nog de “Black and White” met een jong publiek en van hetzelfde laken een broek is de “Rimmel”. De “Cruising Bar” (tja, wat zou daar te doen zijn…) stroomt al vol na de werkuren. Een paar huizenblokken verder, bij het “Plaza de los Cibeles” is de zeer populaire “Liquid”. Leerfanaten trekken naar de “New Leather Club”, de “Hot Bear’s Bar” en de “Copper”.

Madrid houdt van dansen. “Escape” is waarschijnlijk de populairste dansclub in Chueca en trekt een jong publiek aan. In de “Mito” kan je terecht voor rockmuziek. “Sacha’s” is één van de grootste dansclubs in Chueca en de “Sunrise” is ook populair. De “Shangay Tea Dance” op zondagavonden in de “Cool Club” is de grootste homo-dansfuif van Madrid. De “Strong Center” is ook geliefd, vooral op zaterdagavonden.

Er zijn veel cafés en restaurants in Chueca die bijna allemaal uitgebaat worden door holebi’s. “La Sastreria” is chique en je kunt er ook internetten. In de “Momo” kan je terecht om te lunchen en te dineren tot middernacht. “Star’s Cafe” heeft een uitgebreide menukaart en een populaire bar. Het “XXX Café” is niet wat je zou verwachten met zo’n naam, maar je kunt er terecht tot in de vroege uurtjes.

Holebi-hotels in Madrid

Gaypride in Madrid

Gaypride in Madrid

Madrid heeft een aantal kleine holebi-gasthuizen en de meeste kamers hebben er een eigen badkamer, wat nogal zeldzaam is in Europese gasthuizen. In de “Hispa Domus” in Chueca zijn er 7 bescheiden kamers. Gasthuis “Hispano” is groter en ligt dicht bij dansclub “Mito”. Gasthuis “Odesa” beweert het oudste homohotel van Madrid te zijn en je kunt er ook een appartement huren. Pension “Chueca” heeft 8 simpele kamers en je kunt er gratis internetten. Gasthuis “La Zona” heeft 14 kamers en ligt een paar huizenblokken buiten het holebi-district van Madrid.

Als je echt in het midden van alles wil logeren, dan reserveer je best een kamer in gasthuis “Puerta del Sol”, waar alles en iedereen homo is. Gasthuis “Adriano” ligt tussen de “Puerta Del Sol” en de “Plaza Mayor”.

Holebi-evenementen in Madrid

De gaypride van Madrid gaat elk jaar door tijdens het laatste weekend van juni en duizenden holebi’s uit Spanje troepen er samen om deel te nemen aan de enorme parade.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.