Luzern

luzern-zwitserlandLuzern is een elegante stad met karakter in het midden van Zwitserland, omringd door natuurpracht en bekend voor de adembenemende bergzichten. Of je nu dol bent op geschiedenis en traditie of je bent verzot op mistige meren en besneeuwde bergtoppen, Luzern zal je ongetwijfeld charmeren.

Romantiek in de stad

De romantische Oude Stad van Luzern bestaat uit middeleeuwse pleinen, beschilderde huizen, eeuwenoude gildenhuizen, kerken en kapellen. Het is een perfecte plek om rond te slenteren, steegjes in te duiken en verborgen binnentuinen te ontdekken. In het “Rosengart” kan je werken van Picasso, Paul Klee en andere modernisten bewonderen. Het “KKL Congress Centre”, aan het meer, is van de hand van Jean Nouvel en wordt beschouwd als één van de meest opwindende nieuwe gebouwen in Europa. Toch is Luzern geen groot openluchtmuseum. De cultuur om op café te gaan is er legendarisch en je vindt er evenveel bars en clubs als in elke andere wereldstad.

Gastvrij

Om te logeren biedt Luzern goedkope B&B´s en herbergen, maar ook luxueuze vijfsterrenhotels. Voor elk budget is er een oplossing. Culinaire fanaten kunnen zichzelf laten gaan in een groot aantal traditioneel Zwitserse cafés en klasserestaurants. En overal word je heel vriendelijk ontvangen.

Op naar de top

Als je de omgeving van Luzern beter wil leren kennen dan kan je gebruik maken van een netwerk van kabelliften en treintjes die je op een comfortabele manier naar de bergtoppen brengen. Zo kan je naar de berg Titlis met zijn spectaculaire gletsjers of naar de Rigi die “de Koningin van de Bergen” wordt genoemd. Vergeet ook zeker de woeste “Pilatus” niet. Verder kan je ook genieten van de Soerenberg en de Brienzer Rothorn.

Het meer van Luzern

Het meer van Luzern is het mooiste van Zwitserland. Dik beboste hellingen rijzen op vanuit de mistige golven en baaien en schiereilanden zorgen ervoor dat je steeds van andere zichten geniet vanop het dek van één van de ouderwetse stoomboten die heen en weer varen op het meer.

Er valt vanalles te doen op en rond het meer: zo kan je bijvoorbeeld een nostalgisch treinritje maken en paragliden. Bezoek zeker ook eens Altdorf, waar William Tell een appel van het hoofd van zijn zoon schoot of ga op pelgrimstocht naar de plek waar William van een boot sprong op het stormachtige meer Uri.

Wedden dat de mysterieuze bergen en de idyllische omgeving je zullen betoveren?

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.