Leicester

leicesterLeicester is een kleine kosmopolitische stad in het hartje van Engeland. Je kunt er een leuk weekend doorbrengen tussen de heerlijkheden van het holebi-leven.

Kom je met de trein dan hoef je nauwelijks je benen te strekken of je zit al in de “Bossa”, een klein, levendig, stijlvol café. Hier kan je tijdens de winter bij kaarslicht lekker verbroederen met de meest knappe jongens uit Leicester en tijdens de zomer kan je er op het terras genieten van interessante, gezonde en goedkope hapjes.

Vijftig meter verder, om het hoekje is er het flamboyante “Dover Castle” (Dolly), bekend als de oudste homopub van het Verenigd Koninkrijk. Hier kwamen Joe Orton en Kenneth Halliwell verpozen toen Joe in Leicester woonde. Ook gaat de roddel de ronde dat Reggie Kray hier kwam tijdens de jaren 1960. De “Dolly” kent de sfeer van een dorpscafé. Overdag kan je er terecht om te eten en ’s avonds is er cabaret en dans voor een holebi-publiek van alle leeftijden.

Een wandeling van tien minuten brengt je naar de meer stijlvolle “Quebec”, een stijlvolle homopub waar de meeste Leicestenaren zich moed komen indrinken voor ze naar de “G2” stevenen, een meer levendige homobar met een dansvloer.

De “G2” is maar een opwarmer voor “Streetlife”. Deze homoclub werd gebouwd op de plaats waar ooit het huis van John Merrick stond, de beruchte Olifantman. Sindsdien is deze plek een trekpleister van allerlei unieke soorten levensvormen, vooral dan op vrijdagavond als de toegangsprijs goedkoper is dan op andere avonden. Hier vind je twee bars, een dansvloer en drukbezochte toiletten.

Cruisen kan ook in Leicester. Je kunt terecht in Abbey park, een paar minuten van de “G2” vandaag. Is het weer er niet naar om ’s avonds in een park rond te lopen dan kan je nog altijd naar één van de twee homosauna’s: de “Celts” en “Sauna31”.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 15 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.