Key West

key-westAls je verlangt naar het hele jaar mooi weer, naar rust, naar overdadig shoppen, naar lekker eten en naar een vriendelijk holebi-nachtleven, dan kan je niet beter zitten dan in Key West. Dit bijna-tropisch paradijs ligt in het meest zuidelijke punt van het vasteland van de Verenigde Staten. Het is een traditie om een open wagen te huren in Miami en er een drie uur durende rit naar Key West mee te maken over enkele van de langste bruggen van de wereld.

Eens aangekomen is het gemakkelijk om te voet alle populaire plekken te bezoeken, of je kunt een scooter huren. Hoewel het leven in Key West meer over relaxen gaat dan over culturele bezienswaardigheden, moet je toch het “Hemingway House” bezoeken, het huis van de legendarische schrijver en nu het tehuis van een verbijsterend aantal katten met zes tenen. Het is ook een traditie om je te laten fotograferen aan het meest zuidelijke puntje van Amerika.

Key West is altijd een toevluchtsoord geweest voor eigenaardige personen. Bewijs hiervan was die morgen op 23 april 1989 toen Key West zich afkeerde van de Verenigde Staten en zichzelf uitriep tot een onafhankelijke staat (de “Conch Republic”) uit protest met het beleid van de Amerikaanse immigratiedienst. Officieel is Key West nog steeds een deel van de Verenigde Staten, maar inwoners gedragen er zich helemaal anders dan in de rest van Amerika en af en toe durft Key West nog eens de oorlog te verklaren aan een land waarvan ze denken dat men er stomme beslissingen neemt. Toch is het leven in Key West ontzettend rustig en het is twijfelachtig of je er snel iemand zult vinden die naar de wapens wil grijpen.

Net zoals in Provincetown en Palm Springs, speelt het sociale leven van Key West zich af rond de verschillende homohotels. Hoewel toeristen wel eens durven gaan shoppen, gaan eten en gaan dansen, zitten ze het merendeel aan het zwembad van hun hotel. Er bestaat in Key West een ongeschreven wet die bepaalt dat je elke avond naar de zonsondergang moet kijken, je kunt dit tussen de menigte doen aan “Mallory Square” of je kunt hiervoor een cruise boeken bij Kapitein Steve op zijn grote homoboot, de “Blue O”, waar je cocktails kunt drinken.

Key West houdt van alcohol en je kunt zonder problemen in Duvall Street van bar tot bar lopen met een biertje of een cocktail in je hand. Omhooggevallen inwoners proberen dit echter te veranderen, dus je vraagt beter aan de barman of je je drankje buiten mag uitdrinken.

Naast het zomerse “PrideFest”, is het eindejaar de drukste periode in Key West en je doet er goed aan om ruim op voorhand te boeken. “Spring Break” brengt de jongeren naar Key West. Tijdens de herfst (het orkaan-seizoen) is het rustig.

Holebi-bars, restaurants en clubs in Key West

Het nachtleven in Key West is niet zo zwaar zoals in Miami en Ft. Lauderdale. “801 Bourbon” bestaat al meer dan 30 jaar en is een aanrader. “Bourbon Street Pub” is een beetje hipper en meer levendig en heeft een kleine dansvloer. In “Kwest Men” vind je go-go boys en een grote bar. In “Pear’s Patio Bar” kunnen lesbiennes terecht en “Saloon 1” is een plekje voor leerfanaten.

Er is maar één homoclub in Key West, de “Aqua”. Het stelt niet zoveel voor: een kleine dansvloer en twee bars, en echt dansen doet men er niet. In Key West wordt trouwens niet veel gedanst, men hangt er liever aan de bar, om te drinken, te praten en om te flirten.

Omdat de sfeer er heel open is, zitten er ook veel hetero’s in de holebi-plaatsen van Key West. Op zondagen gaat iedereen naar de “Tea Dance” in het “Atlantic Shores Resort”, wat zowat het grootste homo-evenement van de week is.

Key West heeft zowat de lekkerste keuken van Amerika en de meeste restaurants zijn vrij gewoon en hebben terrassen waar je kunt eten. Het enige holebi-restaurant op vandaag is “Magnolia’s”, met fantastische ontbijten en Amerikaanse lunches en diners. Ook populair onder homo’s is “Crabby Dick’s” (waarschijnlijk omwille van de naam) voor de (dure) zeeschotels. “La Trattoria” is uitstekend als je op zoek bent naar een romantische Italiaan. “Camilles” is speciaal, het heeft een stout design en op de menukaart vind je uitspraken van beroemdheden. Iedereen komt er ontbijten.

Blijf je liever in je hotel over de middag, dan kan je natuurlijk lunchen aan het zwembad en via de hotelbaas kan je reserveringen maken voor het diner. Zeg hem of haar gewoon waar je zin in hebt en hoeveel je wil betalen.

Holebi-vriendelijke hotels in Key West

Poolparty in het Blue Moon Resort op Key West

Poolparty in het Blue Moon Resort op Key West

Key West heeft een aantal homo-hotels, waarvan in vele kledij niet verplicht is, en elk hotel heeft een ander doelpubliek. Het is belangrijk dat je wat onderzoek verricht omdat je het merendeel van je tijd in Key West, in je hotel zult zitten. We beginnen met het “Almond Tree Inn”, niet exclusief holebi, maar met een hoog aantal homoseksuele en lesbische klanten. Hetzelfde gaat op voor “Andrew’s Inn”, net tegenover het huis van Hemingway en voor de “Blue Parrot Inn”.

Ben je op zoek naar een meer exclusieve holebi-accommodatie, dan biedt “Fleur de Key” een luxueuze sfeer aan homo’s en lesbiennes, net zoals “Alexander’s”. “Big Ruby’s” is een holebi-hotel keten met nog vestigingen in Frankrijk en op Costa Rica. “Pearl’s Rainbow” is het eerste hotel dat enkel voor lesbiennes is bedoeld.

Daarnaast zijn er nog hotels waar je naakt mag zijn. Het “New Orleans House” is het enige hotel in Duval Street, in het hart van de holebi-scene in Key West. “Coconut Grove” trekt een meer volwassen publiek aan. “Equator Resort” is nieuwer, heeft meer voorzieningen en de sfeer is er heel relax. “Lighthouse Court”, net om de hoek van Duval Street”, en net onder de beroemde lichttoren, heeft een café en een video-bar. “Oasis Guesthouse” en “Coral Tree Inn” vind je in een residentiële straat in Old Town, en de gasten kunnen er de voorzieningen van beide gebruiken. De “Oasis” is meer speels, heeft twee zwembaden, een enorme jacuzzi en verschillende zonnedekken. In de “Coral Tree” is het rustiger en is er meer luxe. In “Island House for Men” is de sfeer wat stouter en ook als niet-gast kun je er van de sauna gebruik maken.

Als een gewoon hotel meer jouw stijl is, probeer dan het beroemde “Atlantic Shores Resort”. Het personeel bestaat uit een goede mix van hetero’s en holebi’s en iedereen is welkom aan het nudistenzwembad en in het café, hoewel het nogal ver van het centrum is. Zoek je iets dat meer centraal is, probeer dan het “La-Te-Da”, een beroemd hotel langs Duval Street, met chique voorzieningen voor een clientèle dat vooral uit homo’s bestaat. Iets meer eenvoudiger is het “Heartbreak Hotel”, zonder zwembad en jacuzzi, maar wel pal in het midden van Duval Street.

Holebi-evenementen in Key West

“PrideFest” is de naam van de zomerse gaypride in Key West, tijden de eerste week van juni en trekt bezoekers aan van Miami en Ft. Lauderdale. (Wil je er naartoe, dan maak je best een reservering één jaar op voorhand). Tijdens de herfst is er “WomenFest”, speciaal voor lesbiennes.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.