Ibiza

ibizaIbiza is bekend voor vele dingen. Tijdens de zomer komen jonge fuifbeesten van overal samen op dit Spaanse eiland om er tot ’s morgens vroeg non-stop de dansvloeren van de grootste disco’s onveilig te maken onder het wakend oog van de meest bekende dj’s.

Maar wanneer het laatste plaatje is uitgedraaid en de nachtraven hun eigen bed (of dat van een ander) opzoeken, wordt Ibiza een paradijs voor zonaanbidders. Holebi’s troepen dan samen op het “Es Cavellet Beach”.

Twee wapperende regenboogvlaggen boven het homo-gedeelte van “Es Cavellet” waarschuwen bezoekers dat ze aangekomen zijn op het wereldberoemde witte stukje strand waar enige vorm van kledij niet verplicht is. Daardoor beschouwen velen deze zandstrook als een Mediterraans homoparadijs.

Aantrekkingspunten van dit legendarisch strand zijn de hete lijven, de charmante openluchtbar en het restaurant “Chiringay” waar je goed kunt eten en een grote keuze hebt aan wijnen en sterke cocktails.

De hele dag door komt in dit restaurant een eindeloze stroom van gebruinde, hongerige homo’s op weg naar of van het strand of die net in de duinen iemand beter hebben leren kennen.

Echte zonnekloppers kunnen een ligstoel en parasol huren op het strand net naast Chiringay en er hun lunch ter plekke opeten zodat ze geen enkel zonnestraaltje missen. Pijnlijke spieren? Knappe masseurs wachten je op om je te kneden tot je weer in vorm bent voor de dansvloer.

Net naast Chiringay is er een leuk winkeltje uitgebaat door een homokoppel wiens verkoopskostuum bestaat uit een krap zwembroekje en een paar strandsandalen. Deze gespierde knapen maken van een bezoek aan hun winkel een echt evenement. Je vindt echt alles in hun winkel: juwelen, muziek, zwembroeken.

Natuurlijk zijn er nog andere homostranden op Ibiza maar het “Es Cavallet Beach” is anders: het heeft klasse. Natuurlijk hangt er ook een sekssfeertje, maar het is er geen platte bedoening.

Een namiddagen op het rijke en rustieke “Es Cavellet” is het perfecte tegengewicht voor het wilde nachtleven van Ibiza.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , ,

1 reactie to “Ibiza”

 1. Joost Vutter 10 februari 2010 at 15:10 Permalink

  Een heel herkenbaar en leuk artikel over het gay leven op Ibiza. Hoewel ikzelf hetero ben, is het tijdens mijn bezoek duidelijk geworden dat Ibiza een feesteiland is voor zowel grote groepen gays als hetero’s. Dit gaat overigens heel gemoedelijk en goed samen. Er heerst een hoge tolerantiegrens naar elkaar toe. Een leuke site over Ibiza, die niet speciaal op gays is gericht, maar wel een ruim informatie aanbod heeft van gaybars is te vinden op Gay Ibiza. Hier is ook veel andere informatie te vinden. Zoals over de stranden op Ibiza, zoals Es Cavallet strand in dit artikel benoemd. Ik kan Ibiza voor iedereen aanraden, ongeacht geaardheid!


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.