Hollywood

hollywoodEnkel en alleen door het woord “Hollywood” te fluisteren kan je iemand doen beven van opwinding. Los Angeles is dé stad van de rijken en beroemdheden… en van diegenen die het willen zijn. Al jarenlang troepen acteurs, actrices en fotomodellen samen in de stad van glitter en glammer, waardoor het logisch is dat LA zowat barst van bloedmooie mannen en vrouwen. Hier, in de bars van West-Hollywood hokken jongens, die zo mooi zijn dat het bijna pijn doet, samen met mannen, die onmetelijk rijk zijn, in een levendige cyclus die al jaren bestaat.

Dingdong… “Euhm, allo Brad Pitt? ’t Is ik!”

Als je hier voor de eerste keer komt, zijn er enkele plaatsen die je niet mag missen: de Universal Studio’s (waar filmmagie wordt gemaakt), Disneyland (behoeft geen uitleg), de Hollywood Walk of Fame (niet te verwarren met de handafdrukken van de sterren voor het Chinese Theatre waar veel films hun première beleefden). Winkelen doe je op Rodeo Drive, waarschijnlijk de meest exclusieve shoppingstraat van de wereld. Venice Beach is de beste plaats in Amerika om mensen te begluren, met als topper “Muscle Beach”. Net noordelijk hiervan vind je de Santa Monica Pier die vol is van attracties en mooie wandelaars. Langs Sunset Boulevard kom je langs buurten waar de meest beroemde sterren wonen.

Go Gay

Behoefte aan wat holebi-leven? Ga dan naar West-Hollywood, het centrum van het holebi-leven in Zuid-Californië. Er is een handvol aan holebi-ontmoetingsplaatsen in Silverlake, ten noorden van het centrum van LA. Daar kan je naar MJ’s, waar elke nacht anders is: soms zijn er dansende jongens, soms zijn er dragqueens die karaokezingen tot ze erbij neervallen. “The Other Side” is bestemd voor een iets ouder publiek: een cocktailbar als op een cruiseship en elke nacht live muziek. In de “Silverlake Lounge” vind je een mengelmoes van latino dragqueens tot heel gewone jongens die zich uitleven op de muziek. Ben je eerder op zoek naar leer, dan kan je terecht in de “Cuffs” en in de “Gauntlet II”.

Met Martini in bed

The Abbey in West-Hollywood ... place to be voor de sterren

The Abbey in West-Hollywood ... place to be voor de sterren

In West-Hollywood zelf moet je naar “The Abbey”. Hier komen de rijken en beroemdheden voor hun martini’s (aan astronomische prijzen). Het bizarre interieur (hemelbedden, muren van vuur, …) verveelt je noot. Geraak je niet binnen, dan kan je aan de overkant van de straat eens proberen bij “Rage”, bijna net zo populair maar veel groter. Liefhebbers van indy rock kunnen freaken in de “Tempest”. In de “Revolver” kan je karaoke-zingen of dansen op techno-pop. Wil je echter iets drinken aan een (iets meer) bescheiden prijs, dan is “Mother Lode” een oplossing waar veel jongens zichzelf eerst dronken voeren voor ze naar de meer trendy clubs verhuizen. Vroeger was “The Palms” er alleen voor lesbiennes, maar nu komen er ook steeds meer mannen.

In Laguna Beach kan je naar de “Boom Boom Room” om de hele nacht te feesten. Wil je het iets intiemer houden, ga dan naar de “Main Street Cabaret”, een gezellige pianobar. Overdag is de bar van “Woody’s” ook populair.

“For me een cola… en give Madonna ook something”

LA barst van de nachtclubs. In Silverlake kan je naar “Rudolpho’s” op zaterdagavond (of op woensdagavonden als je wil salsa-dansen). Meestal is het publiek er gemengd, maar als je op zoek bent naar een club waar enkel homo’s binnen mogen dan kan je naar “Dragstrip 66”. Net in het centrum is er “Jewel’s Catch One”, een bizarre club waar je soms Madonna aantreft, het is er excentriek, rustig en men is er niet zo geobsedeerd door het imago.

Wil je liever écht gaan clubben à la LA, dan moet je naar West-Hollywood. “Mickey’s” is één van de meest populaire plekken, met een jong en chique publiek. “The Factory”, de grootste club in West-Hollywood, zit elke nacht tjokvol, maar elke vrijdag is het er lesbo-night. In de “Here Lounge” is de stijl elke nacht anders: van hiphop tot hits uit de jaren 1980 tot experimentele housemuziek. Op donderdagavond kan je naar “Fubar” voor old skool grooves. Ben je verzot op 80’s-muziek dan kan je op zondagavond naar “The Ruby”, homo’s komen er als punker, of als Don Johnson.

Op zoek naar een plek om te eten? In Silverlake kan je mexicaans à la gay eten in “Casita del Campo”, “Cobalt Cantina” en “El Conquistador”. In West-Hollywood, serveert “The Abbey” een groot lunchmenu en “Mark’s” is de place-to-be voor het avondeten. Ook een aanrader is de zondagbrunch in “The French Quarter”. Verteren doe je met een boek uit “A Different Light”, de grootste holebi-boekhandel van LA, net in het centrum van West-Hollywood.

Logeren tussen de sterren

“The Gay Hotel”, een initiatief van Ramada Plaza, is gelegen in het midden van het homocentrum van West-Hollywood. Hier vind je waarschijnlijk niet veel homofoben. Zoek je iets meer chiquer, logeer dan in “Le Montrose”, een exclusief en klein hotel. Wil je echter iets helemaal anders, probeer dan het “San Vicente Inn”, een resort voor homo’s waar kledij geen verplichting is. In Laguna Beach, kan je slapen in de Coast Inn, een intiem en klein hotel op het strand, of “By the Sea Inn”, met een verwarmd zwembad en een spa.

Holebi-evenementen

Ter nagedachtenis van de Stonewall-rellen is er jaarlijks een gaypride in LA. Dit evenement is gegroeid met de jaren en nu komen er ongeveer 100.000 mensen op af. Deze pride gaat door midden juni. De zwarte gemeenschap heeft een eigen gaypride eind juni en de latino’s doen het tijdens het eerste weekend van augustus. En het laatste weekend van september heeft Disneyland meestal een “Gay Day”.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 16 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.